Gewoon "ontstoken tandvlees" of misschien wel een ontsteking

Author:
Ikke 1981
Posted:
di, 08/07/2007 - 15:20
Hallo,

Ten eerste ben ik ONTZETTEND bang voor de tandarts!!!
Ik zie er echt tegen op om naartoe te gaan.. Zeker nu ik 'iets' heb en meteen weer van ergste uit ga!!

Sinds een paar dagen is mijn tandvlees ontstoken. Het is wat dikker en bloed soms. Het is op een soort bult (verdikking) precies tussen 2 kiezen in. Opzich wel gewoon roze van kleur maar is wel pijnlijk.. Ik ben echt bang dat mijn wortel ofzo ontstoken is. Opzich heb ik geen kiespijn, alleen op die plek van het tandvlees. Mijn gezicht (aan de buitenkant) is ook niet dikker ofzo. (wat vaak wel gebeurd als er ergens een ontsteking zit, toch?!?!?) Maar goed... ik ben ZOOOOOO bang.. en hoop steeds dat het vanzelf weggaat.. Komt iemand dit bekend voor??

IK WEET HET: verstandig is om toch even naar de tandarts te gaan, maar ik dacht; ik plaats toch ook even een bericht.. Ik HOOP op reacties...!!!

Dank jullie wel...
Danielle84

Hallo,

als ik je verhaal zo lees dan herken ik er wel iets in van mezelf. ik heb nl ook erg ontstoken tandvlees gehad. als je wang niet dik is en je hebt geen tandpijn is het waarschijnlijk alleen onstoken tandvlees.

wat mij heel erg goed geholpen heeft is poetsen met parodontax ( wel een beetje vies ) en spoelen met mondwater ( waterperoxide ) ofzo weet de naam niet helemaal zeker maar bij drogist en apotheek wel.

hoop dat je er iets aan hebt.
succes en sterkte groetjes Danielle
ma, 09/17/2007 - 11:50 Permalink
hello jozefien

gewoon ontstoken tandvlees :cry: ???? Poetsen met Paradontax? , ja dat helpt wel wat, poets je al electrisch? :smt001 flos, stoker en raag je? Kun je allemaal doen maar: Ontstoken tandvlees is ernstig genoeg om er toch echt na te laten kijken, lees maar eens wat Paradontitus doet :smt005 ! de ellende gaat steeds verder als je er niets aan doet, het kan je zelfs je tanden en kiezen kosten, dat lijkt mij toch ook niet de bedoeling? Misschien kun je toch beter een afspraak maken met de tandarts, dan kan hij even kijken wat er aan de hand is, je kan met hem afspreken dat hij de eerste keer echt alleen maar kijkt en eventueel een foto maakt, dan hoef jij je niet druk te maken wat hij gaat doen en dan krijg je toch een goed advies.
Hij kan je nml doorsturen naar de mondhygieniste , die kan de boel in ieder geval voor je schoonmaken en uitleggen hoe je het zelf verder moet onderhouden. Bang voor de tandarts, er zijn er meer, lees ook op het forum! Sterkte! :smt006
ma, 09/17/2007 - 14:42 Permalink
Danielle84

dat raad de tandarts idd ook wel aan electrisch poetsen flossen e.d. maar als je echt onstoken tandvlees hebt is dit niet te doen! :smt011
echt spoelen met bocasan (of waterstofperoxide) dat goedje helpt echt.de tandarts schrijft dit ook voor na een operatie oid. dus als het tandvlees moet genezen.

ik zou idd ook wel even de tandarts bellen om advies in te winnen je verhaal te doen en dan hoor je wel of hun vinden dat je langs moet komen en zo ja dan kun je direct in het begin aangeven dat je het erg eng vind. meestal houden ze er rekening mee! succes! :wink:
ma, 09/17/2007 - 22:59 Permalink
Spiegeltje

Bij dit soort klachten gaat het erom wat de oorzaak is van de ontsteking. Door te spoelen met waterstofperoxide neem je die niet weg.

Ook bij niet plaatselijke maar over de hele linie ontstoken tandvlees, veroorzaakt door een onvoldoende mondhygiene, moet je niet gaan spoelen met dit soort desinfecterende middelen. De enige remedie is beter poetsen/flosseb/stokeren/rageren en - zo nodig - tandsteen laten verwijderen door tandarts of mondhygieniste (professionele gebitsreiniging). Het moet wel heel ernstig zijn wil dit geen succes hebben!

Dus ik zou dus zeker niet op eigen houtje gaan spoelen maar inderdaad hierover de tandarts raadplegen.
di, 09/18/2007 - 14:03 Permalink