Gevoelig tandvlees

Author:
jovel
Posted:
ma, 10/02/2006 - 23:50
Hoi

Ik ben nieuw hier en heb het volgende :
Ik heb last van gevoelig tandvlees bij een kies. Als ik er met mijn vinger over wrijf is het vrij gevoelig. De kies is nog wel helemaal gaaf net als de alle tanden erom heen ( geen vullingen of niks ). Ook bij eten / kauwen nergens last van en ook niet bij warme of koude dingen.
Eigenlijk denk ik dat het wortelkanaal ontsteking is omdat ik een tijdje terug hetzelfde voelde in een andere tand. Echter, die tand was al eens gevuld. Omdat de zenuw van die tand al dood was, heb ik toen dus ook nauwlijks pijn gehad.
In deze tand is de zenuw nog in tact ( tenminste dat lijkt me, er zit immers ook geen vulling of niks in ). Als ie dus ontstoken zou zijn, zou ik eigenlijk pijn moeten voelen bij kauwen enzo maar heb nergens last van, alleen als ik er iets over wrijf.

Iemand eing idee wat dit kan zijn.
Geke

Als de tand nog helemaal gaaf is, is het heel erg onwaarschijnlijk dat er iets met de zenuw aan de hand is. Het lijkt er eerder op dat het tandvlees misschien wat ontstoken is. Als dat het geval is, zou een goede mondhygiene de klachten al moeten verminderen of verhelpen. Dus 2x per dag goed poetsen en ook tussen de tanden goed schoonhouden, afhankelijk van hoeveel ruimte er tussen zit. Bij weinig ruimte kun je flossdraad gebruiken, als er iets meer ruimte is tandenstokers en anders ragertjes. Als het tandvlees ontstoken is, zou dit na een paar dagen al verbetering moeten geven. Mocht er toch iets met de zenuw zijn, dan kun je dat het beste bij de tandarts laten testen. Met een koud watje kan de tandarts kijken of de zenuw van de tand nog leeft. Als dit het geval is, is er dus bij die tand geen ontsteking aan de zenuw of onder aan de wortelpunt. Mocht je last blijven houden, ook bij een goede mondhygiene, is het denk ik toch goed om je tandarts er naar te laten kijken, die kan dat toch beter beoordelen dan wij via internet.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
do, 10/05/2006 - 11:03 Permalink