gebruik meridol spoelling.

Author:
panda2
Posted:
zo, 09/07/2008 - 00:34
Ik heb een vraagje over meridol mondspoeling. Ik had wat probleemen met ontstoken/ geirriteerd tandvlees door mijn beugel en heb toen van de ortho een (proef) flesje meridol gekregen om te gebruiken. (10 dagen en dan op) Ik heb bij de drogist al grote flessen van dit spul gezien maar mijn vraag is nu dus mag je dit gewoon dagenlijks blijven gebruiken of moet je als het eenmaal over is gewoon stoppen met spoelen? is het schadelijk als je dit blijft gebruiken? dus eigenlijk de vraag stoppen of standaard (het is over nu) door blijven gaan?

al vast bedankt
Spiegeltje

Is niet schadelijk. Je krijgt er ook niet zo veel vlekken of verkleuringen van zoals bij hexidine. Het kan een klein beetje helpen om de schadelijke effecten van plaque te verminderen, maar goed poetsen met een 'medium' borstel kan het zeker niet vervangen en dat zou ook voldoende moeten zijn. Bij een beugel is het wel (veel) lastiger om de boel schoon te houden.

En ach, ik krijgt ook nogal vaak monstertjes mee van speciale tandenstokers. spoelmiddelen e.d. bij de mondhygieniste en ik flikker die thuis altijd meteen weg. Omdat het zo'n aardig meisje is, goed is in haar vak, en ze kennelijk echt wel gelooft in die producten en het beste met mij (n tanden) voor heeft, neem ik ze wel mee. Tja. Allemaal reclame natuurlijk.
zo, 09/07/2008 - 02:13 Permalink
panda2

Tja poetsen doe ik zo wie zo al 2á3 keer per dag en daarnaast met flosdraad en ragertjes maar het was een serieus probleem dit keer en ik heb het idee dat de meridol wel echt geholpen heeft. Kreeg vorige keer parodontax mee (tandpasta) nou daar werdt ik misselijk van en kreeg aften in mijn mond dus dat was geen goed idee! Maar nu heeft het spoelen wel geholpen.
zo, 09/07/2008 - 11:38 Permalink
Lieneke

Van meridol kan je ook aanslag krijgen...Ik weet niet meer precies waardoor, het heeft met de tinfluoride te maken. Niet langer mee dan 30 sec spoelen, is het advies. Volgens de vertegenwoordigster is het effect van Meridol net zo groot als die van chloorhexidine, maar of dat ook zo is...Bij de een zal het best een beetje werken en bij de ander niet (of te weinig).

Enkele onderzoeken:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2635569?ordinalpos=3&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12666956?ordinalpos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8739170?ordinalpos=7&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15315647?ordinalpos=10&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum
zo, 09/07/2008 - 17:10 Permalink
hermina

Volgens de vertegenwoordigster is het effect van Meridol net zo groot als die van chloorhexidine, maar of dat ook zo is...Bij de een zal het best een beetje werken en bij de ander niet (of te weinig).
Hoi Lieneke, ik heb geen verstand van tandheelkunde, maar dit fenomeen herken ik wel. Tsja vertegenwoordigers/sters willen graag hun eigen producten promoten. Maar dat is in mijn ogen vaak behoorlijk bevooroordeeld, hun trainingen zijn er niet voor niets. En de aanbevelingen die ze doen voor hun product heb ik wel eens mijn twijfels bij (en die komen soms nog uit ook...)
zo, 09/07/2008 - 18:27 Permalink