gebruik elektrische tandenborstel

Author:
magnolia77
Posted:
di, 05/27/2014 - 23:40
Hallo,

Kan iemand mij misschien uitleggen hoe je het beste met een elektrische tandenborstel kunt poetsen. Mijn tandarts en mondhygieniste zeggen beiden net iets anders dus ik weet het niet zo goed meer..... Is onderstaande link een goed voorbeeld?

https://www.youtube.com/watch?v=2KamNNkHfHo

Alvast bedankt!


Vriendelijke groet, Rosalie
magnolia77

Bedankt voor de reactie!

Voor de duidelijkheid ik heb een heel goede mondhygieniste en tandarts maar beiden geven net een wat andere uitleg. Net zoals de een aangeeft heel tevreden te zijn met houten tandenstokers is de ander heel tevreden met de gum stokers.
Wat betreft het elektrisch poetsen: De mondhygieniste geeft aan dat de borstel recht op de tanden geplaatst moet worden net tegen de tandvleesrand aan (helemaal precies lukt dit ook niet altijd omdat je niet achterin je mond kunt kijken, maar in ieder geval niet op het tandvlees plaatsen wat logisch is)
De ander geeft aan de borstel te plaatsen in een hoek van 45 graden. In het laatste geval kun je volgens mij alleen maar zo poetsen bij je kiezen aan de voor en achterkant. De borstel zul je dan weer recht moeten plaatsen op je voor - en ondertanden.

Een ingewikkeld verhaal....... dus daarom heb ik de link er bij geplaatst om te vragen of dit een goed voorbeeld is? Wordt er niet teveel druk uitgeoefend in dit filmpje??

Vooralsnog poets ik handmatig circulair i.c.m. tandenborstel onder een hoek van 45 graden geplaatst maar omdat ik waarschijnlijk meer plak weg kan krijgen met een elektrische borstel zou ik dit graag eens willen proberen. Omdat bij enkele hoektanden in de loop der jaren het tandvlees wat is opgetrokken durf ik niet zo goed elektrisch te poetsen en de borstel tegen deze rand aan te zetten. Ik ben dus een onervaren elektrische poetser maar zou toch graag eens af willen wisselen met mijn handtandenborstel.

Vriendelijke groet, Rosalie
wo, 05/28/2014 - 14:11 Permalink
vV

ik denk dat er teveel in theorie en details gedacht wordt....
Of iemand al dan niet goed poetst blijkt na controle met plakverklikker...of dat dan gedaan wordt met 40, 45, 50 of 43 graden hoek zal mij worst wezen, het resultaat is hetgene wat telt. Gewoon doen wat het lekkerste gaat en beste voelt, en dan een keer controle erop met plakverklikkers.
wo, 05/28/2014 - 14:57 Permalink
magnolia77

Nogmaal bedankt voor de reacties!

Het gaat om een oral b elektrische tandenborstel met ronde kop. Ik kreeg ook al het idee dat er soms te veel druk werd uitgeoefend. Ik schrok daar ook van. Dat is ook een beetje vreemd van oral b want de poetssensor gaat pas branden wanneer je volgens mij veel te veel druk uitoefend. Die sensor had wel iets eerder kunnen reageren. Heb het met de hand weleens uitgetest.

Zou het missschien mogelijk zijn dat een van beiden twee instructiefilmpjes plaatst van zowel een elektrische als een handtandenborstel. Hier zijn maar weinig goede voorbeelden van te vinden en net wat ik al aangaf; iedereen legt het anders uit en doet het anders voor. Ik heb wel vertrouwen in jullie. Ik denk dat het ook heel nuttig kan zijn voor anderen.

Ik heb nog geprobeerd de link te verwijderen maar dat lukte helaas niet meer.


Vriendelijke groet, Rosalie
do, 05/29/2014 - 02:55 Permalink
Lieneke

Ik heb helaas ook geen goede voorbeelden. Ik maak wel mee dat als mensen deze borstel 45% graden plaatsen dat er dan beschadigingen optreden. Dus ik ga voor de manier van de mondhygiënist en dan goed borstel om het element draaien. Het lampje gaat inderdaad te laat branden.
do, 05/29/2014 - 09:00 Permalink
magnolia77

Ik zal dat dan ook maar aanhouden: elektrsiche tandenborstel met heel lichte druk om de elementen heen draaien en dan tegen de tandvleesrand aan - als ik het zo goed begrijp - Raad jij het je patienten ook zo aan?

Ik denk toch dat ik de meeste keren maar handmatig blijf poetsen.

Prettig weekend!


Groet, Rosalie
do, 05/29/2014 - 16:38 Permalink
magnolia77

Ik vindt het toch nog wel een heel gedoe en heb moeite om bepaalde plekken te poetsen omdat ik dan niet goed aanvoel waar de borstel zich bevindt (als je begrijpt wat ik bedoel) Dit heb ik dan met name bij de achterste kiezen. Ook ben ik een beetje bang voor mijn tandvlees omdat voor mijn gevoel de borstel wel heel veel toeren draait. Misschien dat ik het maar weer eens ga proberen en hopen dat het wat beter gaat.


Groetjes Danielle
zo, 06/01/2014 - 02:09 Permalink
magnolia77

Ik begrijp dat dit moeilijk is om zo uit te leggen. Ik zal het de volgende keer nog eens aan mijn mondhygiëniste vragen. Bedankt voor de informatie.

Sorry voor de verwarring van mijn naam. Ik heb afgelopen week heel veel problemen gehad met een virus in mijn computer en daardoor zijn ook wachtwoorden gehackt. Ik heb daarom ook maar voor de zekerheid mijn naam veranderd omdat ik deze ook weleens gebruikte als gebruikersnaam.


Groet, Danielle
zo, 06/01/2014 - 21:22 Permalink
mukkie

Als antwoord op door Lieneke

Over welke borstel hebben we het precies? Het filmpje vind ik echt vreselijk, druk veel en veel te hard.


is afgezien van de te harde druk, de rest van de instructie wel goed? het valt me namelijk op dat de borstel stil wordt gehouden per tand en kies en het niet met de vorm van de tanden/kiezen draait. blijft er dan niet vuil tussen de tanden/kiezen achter?
vr, 11/20/2015 - 22:34 Permalink