Gebitsreiniging

Author:
bangerd10
Posted:
ma, 07/01/2019 - 18:41
Mijn hubbie moet elke 4 maanden naar de tandarts/mondhygieniste voor gebitsreiniging. Jaren geleden heeft hij een paradontitis behandeling gehad en de mondhygieniste meet pockets van 12mm. Deze pockets maakt zij dan helemaal schoon, maar elke keer na de behandeling heeft hij dagen stekende hoofdpijn. Paracetamol helpt niet en andere pijnstillers als ibuprofen mag hij niet.

Hoe kan het dat hij naar zo'n behandeling zo'n hoofdpijn hebben? Het lijkt op zenuwpijn, aangezichtspijn en zelfs zijn haar doet pijn. Kan een mondhygieniste dit verklaren?
bangerd10

Als antwoord op door Lieneke

Ja, hij heeft jaren geleden een uitgebreide paradontitis behandeling gehad en gaat nu 3-4 keer per jaar om schoon te maken bij de mondhygieniste. Het tandvlees is al veel beter en bloed niet meer, maar de achterste kiezen hebben die diepe pockets en er is flink kaakbotverlies zoals de mondhygieniste/tandarts had gezegd.
De tandarts stelde voor om de kies te trekken, maar hij is daar doorbang voor, maar de tandarts had hem al verzekerd dat hij er binnen een mum van tijd.

Maar mijn vraag is eigenlijk kan iemand na het schoonmaken van het gebit aangezichts/hoofdpijn krijgen? Het begint een dag na de behandeling en duurt een paar dagen. Hij heeft nu ook heel erg pijn aan het tandvlees door de hele mond en eten doet erg pijn
Die pijn in de mond kan ik wel verklaren maar die aangezichtpijn/steken in zijn hoofd?
wo, 07/03/2019 - 08:44 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door bangerd10

Zoals ik al zei...zulke diepe pockets zijn eigenlijk niet goed te reinigen...kan me zo voorstellen dat dit geen pretje is voor je man en dat hij gespannen in de stoel ligt. Wellicht spant hij te veel zijn mond aan (om ver open te doen) en wordt zijn hoofd niet goed afgesteund. Daar kan je behoorlijk hoofdpijn van krijgen en pijn in je gezichtsspieren.
ma, 07/08/2019 - 13:19 Permalink