Gaten tussen tanden?

Author:
Rimper
Posted:
vr, 08/04/2017 - 12:47
Hallo ik heb een vraag.
Ik heb een beugel gehad maar die is ee nu al een tidje uit. Maar ik heb soort van driehoekjes tussen men tanden? Zeg maar men tandvlees weg maar bij een tand is dat heel erg en dat is pas gebeurt nadat ik ragers gebruik. Kan ik dit oplossen of wat valt er tegen te doen. Ik stoor me er trouwens aan, ik voel heletijd aand binnekant van men mond dat het gat een stuk groter is(gaat over linker). Afbeelding is wat onduidelijk maar denk dat je het wel begrijpt. Tandvlees is trouwens niet onstoken geweest of is ontstoken.
Attach
Romy32

Die ruimtes tussen je tanden heten interdentale papillen. Bij de ene persoon zijn ze wat meer zichtbaar dan bij de andere.
Het is juist heel goed dat je ragers gebruikt, maar misschien zijn ze een beetje te groot.
Ragers zijn er natuurlijk in verschillende maten, en voor het front heb je vaak kleinere nodig dan tussen je kiezen.
Je zou eens naar een mondhygiënist kunnen gaan. Die kan je adviseren wat jij het beste kunt gebruiken om tussen je tanden schoon te maken.
za, 08/05/2017 - 20:13 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

Even bij de tandarts laten zien, inderdaad. Want het lijkt alsof de composiet van de draad wel erg duidelijk in beeld is en er dus nog spacing (dus geen contactpunten/vlakken die er wel horen) is. Wel lekker doorgaan met tussen de tanden schoon maken en ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan de maat van de rager ligt.
ma, 08/07/2017 - 12:43 Permalink
vV

Als antwoord op door Rimper

de vraag is ook: hoe zichtbaar is het voor andere mensen. Veel mensen maken de fout door esthetische zaken dicht bij een spiegel met fel licht en opzij gedrukte lippen te bekijken. Alleen zo ziet alleen de tandarts/mh je....
Dit stuk ondertand valt bij de meeste mensen gewoon weg achter de lip, ook bij lachen.
Dan gaat goede reinigingsmogelijkheid wel voor lijkt mij boven iets wat eigenlijk geen probleem is bij normale lipstand/gebruik.
ma, 08/07/2017 - 15:01 Permalink