gat in tandvlees HELP ! wat nu?

Author:
alac
Posted:
vr, 04/06/2007 - 18:01
Hallo,

Ik heb sinds enkele jaren last van teruggetrokken tandvlees door een combinatie van poetsen en een te harde tandenborstel.

Ik heb al een tijdje last van mijn voortand boven de tandvleesrand. Het lijkt wel alsof de bovenkant van de tand in het tandvlees door het tandvlees heen begint te komen. Ik zie een wit plekje. Bij mijn ondergebit aan de onderkant zit bij de middelste tanden zoals ik vandaag heb ontdekt een heus gat in het tandvlees. Helemaal onderaan zit een rond gat waar je de tand helemaal doorheen ziet.

Wat moet ik nu? is hier iets aan te doen? Moet hier iets aan gebeuren. Ik weet niet wat te doen.

Help svp!
alac

Hoi,


Dat wordt lastig denk ik. Misschien dat beschrijven ook werkt

Het gaat om een voortand in het midden in de onderkaak.
Eerst heb je de tand, dan de rand waar het tandvlees begint en naar onder tandvlees tot aan de rand met de onderlip. Nu zit er halverwege een rond gat in het tandvlees waardoor de tand zichtbaar is. Het is dus niet zo dat het tandvlees teruggetrokken is maar er is eerst tandvlees en dan weer een gat en dan weer tandvlees. Ik ben echt een beetje van de kaart hierdoor. Hoop dat iemand weet of er hier iets aan te doen is.
Ik ben een paar maanden geleden nog voor controle geweest en hij heeft er toen niets van gezegd. Het lijkt me dat het er toen al zat maar dat weet ik dus ook niet zeker.
vr, 04/06/2007 - 20:01 Permalink
Lieneke

Oei, dat klinkt niet zo best! Ik zou zeggen, bel de tandarts, maak een afspraak en vraag om doorverwijzing naar een parodontoloog. Ik denk dat er bot en/of tandvlees verloren is gegaan op een hele lastige plek. Wil je dat herstellen dan moet je echt bij een parodontoloog wezen. Maar laat eerst even de tandarts kijken, misschien is het heel wat anders.
za, 04/07/2007 - 11:10 Permalink
mecánico para …

zoek eens onder fenestratie in dit forum. ook dehicentie levert wel bruikbare informatie op. maar om te kunnen oordelenmoet je het echt zien
za, 04/07/2007 - 11:38 Permalink
alac

Bedankt voor de reacties

het ronde gaatje in het tandvlees zit net boven de plek waar het tandvlees overgaat in de onderlip. Ik denk bij nader inzien dat niet de tand zichtbaar is maar het kaakbot omdat eerder tussen 2 tanden in zit dan precies onder de tand.

Ik heb echt wat schrik en zit er de hele dag over te piekeren.
Ik heb op die plek wel redelijk hard gepoetst, kan het zijn dat ik het tandvlees weg heb gepoetst van het kaakbot? is dit te repareren of groeit dit dicht?

Ik kan nu niet eens naar de tandarts met het paasweekend. Was het maar vast dinsdag.
za, 04/07/2007 - 12:25 Permalink
alac

Na vanmorgen bewust niet op die plek gepoetst te hebben (wilde dit vanavond doen) zag ik net dat het gat vanzelf dicht is gegaan.


Nu hoop ik maar dat het niet weer meteen open gaat bij het poetsen en dat er geen rommel onder zit.


Nogmaals bedankt voor de reacties
zo, 04/08/2007 - 21:10 Permalink
robinson

zoek eens onder fenestratie in dit forum. ook dehicentie levert wel bruikbare informatie op. maar om te kunnen oordelenmoet je het echt zien


Dehiscentie.
Stillman cleft
zo, 04/08/2007 - 21:59 Permalink