gat in tandvlees achter kiezen

Author:
sjowol
Posted:
ma, 06/02/2008 - 20:04
Op het moment verblijf ik in amerika wat het geheel natuurlijk niet echt makkelijker maakt ivm communicatie en verzekering dus daarom maar hier mijn vraag:

Het begon allemaal met wat ik dacht dat en afte was, althans ik kreeg in mijn rechteronderkaak achter war mijn verstandskies zat (die is meer dan 10 jaar geleden verwijderd door de kaakchirurg) steeds meer pijn. toen dit echt onverdraaglijk werd ben ik hier naar een tandarts gegaan, niet zo'n goeie geloof ik want na 3 seconden kijken wou hij $175 voor rontgenfoto's omdat het weleens mijn verstandskies kon zijn. toen ik hem vertelde dat ik die al lang nietmeer had wou hij toch foto's maken maar kon me niet duidelijk vertellen waarom, wel zei hij dat het 99% zeker een afte was (noemen ze hier cankersore, ik schrok me dood) dit zou in een week wel verdwijnen en ik kon er als het moest wat benzocaine op smeren om de pijn te verzachtten.

enigszins gerustgesteld keerde ik huiswaarts en inderdaad, de pijn werd na een paar dagen minder, maar als ik met mijn tong voelde leek het wel of er een soort korst opzat, toen ik dit met mijn vinger voelde schrok ik helemaal, het voelde of er een gat in mijn tandvlees zat en er of een beginnend tandje of kaakbot ofzo uitstak. na 2 dagen ging ik toch wat peuteren en kwam dit los (deels) maar met mijn vinger voelde ik nog steeds iets hards en onregelmatigs in het gat.
dit heb ik weer een paar dagen gelaten en toen nog een klein stukje eruit weten te peuteren. maar het bleef hard voelen dus maar weer naar (een andere) tandarts. zijn assistente maakte foto's alvorens de dokter kwam en die keek ook niet al te lang en zei dat het een afte was.. zou wel over gaan en ik moest met chloorhexidrine spoelen. op mijn vraag wat het harde stuk was zei hij dat op die plek het tandvlees erg dun was en ik wel het kaakbot zou voelen.. heel vreemd allemaal maarja nog maar even wachtten.
de afgelopen week heb ik weer een klein stukje eruit gepeuterd maar het blijft pijnlijk en ik voel nogs teeds iets hards en onregelmatigs, maar kan dit niet lospeuteren (afbreken).
Ik heb eind van de wek een vervolgafspraak maar heb het vermoeden dat deze man me weer afscheept (en me wel dik laat betalen.. heerlijk land de VS :cry: ) en ik ben hier nog een paar maanden voor ik weer naar nl kan en daar naar mijn eigen (goeie) tandarts kan.

Dus heeft iemand enig idee wat dit is, wat ik eraan kan doen, en of ik me zorgen moet maken?
Hulp/geruststelling/een oplossing zou enorm gewaardeerd worden!
alvast bedankt!!
sjowol

helaas, ik heb ze niet meegekregen :( zelfs niet zelf gezien... Maar tandarts zei dat er niets op te zien was.
net weer ff gekeken (is nog steeds pijnlijk) en er zit een wittige plek in een rood "bed" het wittige voelt wederom onregelmatig. En waar de huid het onregelmatige omrand is het flink pijnlijk
ik zal bij vervolgafspraak om fotos vragen
di, 06/03/2008 - 16:44 Permalink