fluorose?

Author:
estrella
Posted:
wo, 10/03/2007 - 14:35
Ik ban 20 jaar en heb al heel lang witte vlekjes op mijn 2 voortanden, er zit ook een heeel klein bruin vlekje bij. Ik heb het niet altijd, heel soms zijn ze weg. Kan dit misschien fluorose zijn? Of misschien een overgevoeligheid voor fluoride (weet niet of dit bestaat). En zo ja, moet ik dan een andere tandpasta aanschaffen? Ik heb in de winkel gekeken maar er is volgens mij bijna geen tandpasta zonder fluoride.

groetjes
mecánico para …

die witte vlekjes en bruine vlekjes kunnen fluorose zijn. Maar de kans is net zo groot dat het white/brown spots zijn. Plekjes die ooit stiekumals gaatje zijn ontstaan, verkleurd zijn geraakt maar niet verder door zijn gegaan. Poetsen zonder fluoride helpt niet tegen bestaande verkleuringen en is gelet op de positieve werking van fluoride op je tanden niet aan te raden.
wo, 10/03/2007 - 16:10 Permalink
estrella

white/brown spots komen toch na bleking? (heb ik op veel plaatsen gelezen)

anyway
Ik rook niet, drink misschien 2 glazen thee/koffie per week en heb nog nooit gebleekt. wel kan ik me herinneren dat mijn moeder me vroeger fluor/fluoride-tabletjes gaf. Ik heb ook gelezen dat het daar aan kan liggen??
wo, 10/03/2007 - 16:23 Permalink
mecánico para …

white/brown spots komen toch na bleking? (heb ik op veel plaatsen gelezen)


nee, dat zijn beginnende gaatjes geweest. neem dat maar met een gerust hart van mij aan. ik roer al sinds 1983 in monden en mondjes
wo, 10/03/2007 - 20:46 Permalink