Flapoperatie pocket 7 mm?

Author:
Ilonka1975
Posted:
wo, 10/14/2020 - 21:19
Goedenavond,

Even een vraagje,ik ben vrijdag naar de paradontoloog geweest en heb paar pockets van 7 mm en nu wil ze een flapoperatie doen en eerst zei ze,alleen links onder en links boven.Nu kreeg ik vanavond begroting en nu rekent ze 3 x 1/6 de sextand .Het is ook best hoge begroting dus dan zou ik buiten mijn extra tandartsverzekering bij moeten betalen aan verdere behandelingen zoals 4 x per jaar mondhygieniste enz.
Kan het ook schoongemaakt worden zonder zo'n ingreep?De diepste pockets zijn 7 mm.
Alvast bedankt
vV

bij pockets van 7 mm gaan wij normaal gesproken eerst gewoon normaal reinigen. Flaps zijn pas aan de orde als gewoon reinigen niet het gewenste/verwachte effect heeft. ik vind het behoorlijk kort door de bocht.... Vraag eens wat meer uitleg, misschien zijn er hele goede redenen het wel zo te doen, bv al heel veel aanhechtingsverlies, wortelvorm, toegankelijke wortelsplitsingen.
do, 10/15/2020 - 12:10 Permalink
Lieneke

Daar sluit ik me bij aan. Normaal gesproken wordt er eerst geprobeerd of de mondhygienist het zonder chirurgie rustig kan krijgen. Maar misschien is dit al gebeurd? Of zijn er nog meer complicaties dan alleen de diepte?
vr, 10/16/2020 - 10:40 Permalink