flapoperatie n.a.v. laserfout

Author:
Kiona
Posted:
di, 04/10/2007 - 23:51
Hallo, :-?

Ik heb ongeveer een maand geleden een laserbehandeling gehad aan mijn lipbandje, omdat mijn tandvlees iets terug getrokken was. Dit is uitgevoerd door de mondhygieniste.
De dag erna was ik op vakantie en kreeg behoorlijke napijn. Ik heb daar een tandarts opgezocht en die heeft me direct doorverwezen naar de kaakchirurg, omdat de wond helemaal open en ontstoken was. De kaakchirurg kon er voorlopig niks aan doen. Ik kreeg antobiotica en het moest met een paar dagen overzijn.
Het werd eerder erger dan beter, intussen zat ik al aan mijn 3e antibioticakuur en m'n wortels lagen helemaal bloot. Ik ben nog een aantal keren terug geweest naar de kaakchirurg, maar hij wist niet wat hij ermee aan moest. De tandarts heeft me toen doorverwezen naar de paradontoloog. Deze constateerde dat mijn kaakbot was aangetast en er bijna niets meer van over is en mijn 2 wortels liggen bloot.
Ik moet nu binnen een week geopereerd worden. Ik krijg een flapoperatie en een tandvleestransplantatie. Ze hebben me verteld dat ze niet zeker weten of het getransplanteerde tandvlees wel zal hechten, omdat ik daar geen kaakbot meer heb...
Heeft iemand hier ervaring mee? En heb je veel napijn na zo'n behandeling?

greetz, Kiona
Lieneke

Zo dan! Dat is dan behoorlijk mis gegaan.

Ik plaats behoorlijk mijn vraagtekens bij de mondhygienist. Het lijkt mij niet dat hij/zij hierin bekwaam is geweest, aangezien wij dit niet in de opleiding krijgen of cursussen 'lipbandje knippen' bestaan. Ik zou hier eens goed naar vragen aan de tandarts van die betreffende praktijk!

Heel veel sterkte!
wo, 04/11/2007 - 14:11 Permalink
mecánico para …

Ik denk dat ik die mondhygieniste na deze behandeling toch even met een enorme klacht ging verwelkomen. Is ze nu helemaal betoeterd (of moet ik zeggen belaserd), geworden? En dan niet via tuchtrecht maar via civiele procedure wegens toebrengen van lichamelijk leed, ongemak en gemaakte kosten.
Kan ze aansluitend een eeuw voor nix gaan werken, wnat ik durf te wedden dat haar aansprakelijkheidsverzekering dit niet gaat dekken.

Hard? Ja, en?
wo, 04/11/2007 - 15:00 Permalink
Kiona

:roll:

Tja, ik ben ook bezig met een advocaat, want mijn verzekering dekt niet alle kosten. En ik heb niet veel zin om het zelf te betalen...
Het is wel in de tandartsenpraktijk gebeurt, door de mondhygieniste, maar de tandarts heeft het niet gecontroleerd. Hij wil ook zijn fout niet erkennen, ondanks de diagnose vd kaakchirurg... Gelukkig heb ik wel bewijsmateriaal!
Wil er wel alles aan doen dat ze die fout geen 2e keer maken!!
Ben er zelf niet echt blij mee, want heb gehoord dat m'n tandvlees er niet mooier op wordt omdat het anders van kleur en anders van structuur is...?

greetz
wo, 04/11/2007 - 20:35 Permalink
mecánico para …

foto's maken en dingen op papier zetten. is nu het enige. en ja soms ziet een transplantaat er iets anders van kleur uit omdat en van een andere plek komt en vaak iets dikker is (steviger dus ook).

en tuurlijk erkend ie geen fout, je moet ook niet die tandarts bij zijn jasje vatten, nee, de gene die het heeft uitgevoerd! Die heeft de behandeling uitgevoerd en wel op eigen manier. Blijkbaar geen blik van de tandarts bij nodig en dus de MH aanpakken. Op de persoon dus. Een verhaal als dit blijft een beetje sudderen als je dat via die tandarts of de praktijk zou doen. Namen opvragen en aan de slag. Maar bovenal, documenteren!

Behandeling alleen door kaakchirug en parodontoloog laten uitvoeren en lange adem willen hebben, want hetis pas klaar als het klaar is en dan volgen de rekeningen, de rente etc.

BLIJFT OVERIGENS EEN ROTVERHAAL! Sterkte met de afwikkeling.
wo, 04/11/2007 - 21:40 Permalink
Kiona

Thnx voor de tips!

Heb gister flap operatie gehad. Ze hebben geen transplantatie gedaan, omdat de doorbloeding van het tandvlees niet goed was. Nu hebben ze eerst het gat in m'n tandvlees dicht gemaakt, door m'n tandvlees op te rekken en het te hechten.
Als het een beetje genezen is, gaan ze de transplantatie alsnog doen...

Dacht ik er eindelijk vanaf te zijn....

:smt005
vr, 04/13/2007 - 10:09 Permalink
Spiegeltje

Bent u misschien roker? Rokers hebben vaak een minder goede doorbloeding van het tandvlees. Voor het soort behandelingen dat u ondergaat is dat ongunstig (om andere redenen ook overigens)
vr, 04/13/2007 - 11:00 Permalink
pippie

Ik heb toevallig in maart mijn lipbandje laten doorknippen en een tandvleestransplantatie laten doen. En ik kan je 1 ding zeggen....ik doe het NOOIT meer!Hebn heel veel pijn gehad en nog steeds het is nu bijna 5 weken geleden. Heb nog steeds hechtingen en vorige week is de copak eraf gehaald wat ontzettend zeer deed. Heb allemaal blaren in mijn lip en op de wond in mijn gehemelte. Heb het trouwens onder narcose laten doen tegenlijk met een extractie van mijn 4 verstandskiezen dus het was allemaal wel veel.Mag er nu nog steeds niet mee eten wat trouwens ook niet eens kan want het is nog steeds heel gevoelig....kortom wees maar blij dat het voorlopig nog niet hoeft!
ma, 04/16/2007 - 12:24 Permalink
vV

IDD MH aanpakken. Zij mag dit wettelijk gezien volgens mij niet eens doen, laserbehandeling blijft een apart vakgebied zeker als je het als electrotoom (zeg maar electrisch mes ) gaat gebruiken. Klinkt alsof ie verkeerd was ingesteld, of was ingesteld voor iemand met meer ervaring met het apparaat.

Blijft staan dat juridisch gezien de behandelaar zelf verantwoordelijk/aansprakelijk is, en dat zou ik zeker gaan doen zoals hierboven geadviseerd.

2 redenen: u bent voorlopig nog niet van de behandelingen af, en niemand kan u vertellen wanneer en wat er aan blijvende schade overblijft, en dus kan niemand u de uiteindelijke kosten voorspellen,

daarnaast is het heel goed dat zo iemand even met 2 beentjes weer op aarde gezet wordt!! Want ik moet er niet aan denken dat zij lekker door blijft gaan met laseren van anderen....
ma, 04/16/2007 - 12:59 Permalink
Kiona

Ben van de week terug geweest voor controle en het zag er goed uit. Volgende week mogen de hechtingen eruit...
De artsen waren super aardig. Heb hun verteld dat ik met een rechtszaak bezig was en ze hebben me 2 maanden uitstel gegegeven voor de betaling.
Nu op naar de volgende behandeling... Want echt mooier is het erniet op geworden...

:smt005
za, 04/21/2007 - 12:58 Permalink