Extreem gevoelig tandvlees

Author:
Antares
Posted:
di, 09/03/2013 - 04:04
Een paar weken geleden moest een kies getrokken worden omdat mijn tand/vlees regelmatig ontstoken was. Een wortelkanaalbehandeling was te laat. Sinds dat ie getrokken is heb ik vaak pijn. Kloppende pijn. Ik ben teruggekeerd naar mijn tandarts en die heeft de kies ervoor ook een kanaalbehandeling gedaan. Ik merk dus geen verschil. Ook een foto gemaakt en er was uiteraard niets te zien. Ik weet vrijwel zeker dat het pijn doet waar mijn tand gezeten heeft. Wond is goed genezen en niets ontstoken. Ik loop hier al ruim 2 weken mee en slapen lukt bijna niet. Iemand een idee?

Bij voorbaat dank
vV

zonder foto's een lastige om te beoordelen. conditie van kiezen is van belang, idem tandvlees en parodontaal, neiging naar klemmen, knarsen wellicht? (andere klachten zoals hoofdpijnen etc ??) Bij overbelasting helpen wortelkanaalbehandelingen niet, maken het wellicht zelfs erger.
di, 09/03/2013 - 08:57 Permalink
Antares

Bedankt voor je reactie,

Naar mijn mening knars ik snachts niet. Overdag zeker niet. Pijn komt regelmatig opzetten. Gisteren ging de tandarts met een blaasapparaatje langs mijn tanden en geen een deed pijn. Eerder legde een andere tandarts iets kouds op mijn tandvlees en ging verging van de pijn.
di, 09/03/2013 - 09:08 Permalink
vV

eerste vraag heb ik niet 123 een antwoord op, van alles mogelijk en ik heb veel te weinig info en zicht op gebit en aanverwante zaken.
tweede vraag: overleg eens met de tandarts, heeft hij er geen kaas van gegeten zou je een verwijzing naar een orofaciaal fysio kunnen vragen (hoeft trouwens niet met verwijzing maar met verwijzing wordt de tandarts als het goed is geïnformeerd over behandeling/bevindingen.
en even de zoekfunctie alhier benutten want hier is al heeeeel veel over geschreven.
di, 09/03/2013 - 11:14 Permalink
Antares

Ik heb er vandaag op gelet. Maar je hebt gelijk, ik klemde mijn kaken op elkaar. Nu ik er bewust van ben is de pijn een stuk minder. Dat kom waarschijnlijk door de stress. Maar goed, bedankt voor het antwoorden. Heb je misschien een tip voor in de nacht wanneer ik slaap?
di, 09/03/2013 - 23:29 Permalink
Chris888

- zorgen dat je minder stress hebt? Meestal betekent dat keuzes maken is mijn ervaring.
- na (laten) gaan of er bij dichtbijten niet teveel druk komt op een kies nu een andere kies getrokken is. Overbelasting kan voor pijn zorgen. Een beet die niet helemaal in balans is kan klemmen ook uitlokken.
- verder bestaan er knarsplaatjes ter bescherming
- een orofaciaal fysiotherapeut zou je kunnen helpen. Wordt vaak genoemd op dit forum, maar welke trucs hij of zij aan kan leren om ook 's nachts te ontspannen daar heb ik geen idee van.
do, 09/05/2013 - 07:09 Permalink
Antares

Ik heb ibuprofen meegekregen waar ook ontstekingsremmers inzit. Maar naar mijn gevoel zit er geen verbetering in. Kan het zijn dat er een zenuw zeurt, waar de kies.getrokken is? Of zijn er andere opties? Ik word hier hopeloos van.


Even opnieuw. Ik klem mijn kaken dus niet, dat dacht ik omdat mijn kaak zo beurs aanvoelde. Maar kan het een zenuw zijn terwijl de kies eruit is? Ibuprofen helpt tijdelijk maakt de pijn komt altijd weer terug. En als bijv. een stukje tand in mijn tandvlees zit, moet je dat terugzien op de foto?
ma, 09/09/2013 - 21:55 Permalink