Extreem droge mond na bleken

Author:
Joris007
Posted:
zo, 11/20/2011 - 13:08
Hoi ik loop al maanden met een erg groot probleem het zou echt super fijn zijn als iemand mij kan helpen dit is mijn verhaal:

Ik ben 22 jaar en ik was begin dit jaar (nu nog) erg onzeker over de kleur van mijn tanden nu heb ik rond Juni mijn tanden laten bleken met een doe het zelf pakketje van mijn tandarts en toen kreeg ik meteen last van een erg droge mond vooral smorgens bij het opstaan ik had op internet gekeken en dit hoorde bij de symptomen dus ik wachtte het rustig af. nu zijn we een maanden later verhuist met een nieuwe tandarts en ik heb nog steeds een erg droge mond ik slaap niet met mijn mond open het is vooral achterin mijn mond wat droog is en mijn nieuwe tandarts weet niet niet wat het kan zijn en zegt dat er wel voldoende speeksel in mijn mond is het is zo erg dat ik er gestresst van word.
aan andere dingen ligt het denk ik niet want drinken doe ik matig en roken doe ik niet het zou heel fijn zijn als iemand me kan helpen
Joris007

Heel erg bedankt Frank dan hoop ik dat ik er snel van af mag en dan het allemaal goed komt maar nu heb ik nog een vraagje aan je
is dit tanderosie op het 1ste plaatje ? (vooral de linkertand) want op het tweede plaatje zie je het niet. soms zie ik mijn tanden zoals op het eerste plaatje en daar word ik erg onzeker als dit tanderosie is kan ik hieraan iets laten doen ? ik vraag dit mijn tandarts zelf niet omdat ik het niet goed durf op het moment.

nogmaals super bedankt!
Attach
di, 11/29/2011 - 19:30 Permalink
Newtan

Nee, is geen erosie. Meer een soort moedervlekje op je tand. Maar dan wit. Kan geen kwaad en is ook niet altijd even opvallend.
Bleken is een goede methode om dit minder opvallend te maken.
Hoewel er collega's zijn die bleken niet veilig vinden, kan dit voor zo'n plekje ook geen kwaad is mijn ervaring.
di, 11/29/2011 - 23:45 Permalink
Joris009

Ik doelde meer die donkere plekken onderaan mijn voortanden is dat geen lichte vorm van erosie ?
(ps deze foto is beter maar er zit nog wat brood ofzo tussen :oops: )

Ik heb nu twee tandartsen gehad en die hebben beide niet gezegd dat ik beginnende erosie heb is dit een verkeerd beeld wat ik zelf heb of ?
zo niet wat kan ik er dan aan doen ?
Attach
do, 12/08/2011 - 18:26 Permalink
TechniekerJeetje

Die donkere plekken zijn normaal. Dit is de natuurlijke opbouw van kleur van je tanden. Deze ''donkere'' plekken zijn niets meer of minder dan meer transparante tandmassa`s, die op de donkere achtergrond, die je mondholte eigenlijk is, donkerder lijken.
do, 12/08/2011 - 19:50 Permalink