Erge steeds terug kerende pijn achter beneden voortanden

Author:
mama-rose
Posted:
wo, 01/19/2011 - 14:53
Hallo,
2jaar geleden kreeg ik ineens een zwelling achter mijn onderste voortanden. Dit gaf een pijnlijk gevoel wat steeds erger werd. De zwelling groeide ook. De tandarts heeft daar toen een sneetje ingemaakt en heeft de pus eruit gehaald. Ik kreeg ook gelijk een wortelkanaal behandeling bij de twee voortanden.
Nu 2jaar later krijg ik precies daar weer een zwelling en met flinke kloppende pijn. Eten is ook moeilijk omdat ik slecht kan happen met mijn tanden nu. Heeft iemand enig idee waar dit vandaan kan komen of wat het is? De pijn is niet te harde en komt door een brufen 600 heen terwijl dat best we'll een goed medicijn is. Ik ga morgen denk een kuurtje halen bij me dokter maar moet ik mijn tandarts afspraak ook vervroegen voor dit?
Ik wil graag weten wat dit is!?!?
HELP!
Ik ga proberen een foto erbij te doen.
Groetjes Rose
Attach
mama-rose

Ben ik weer.. Ik heb mprgen toch een pijn afspraak gemaakt bij mijn tandarts.
Ik weet ook dat ik paradontitis heb alleen Kan de behandeling daarvan niet betalen.. Mijn tandarts zegt dat het in mijn geval we'll hard nodig is want ik ben opweg naar tandloosheid. Dit kwam me we'll hard aan want ik ben pas 24 jaar. Hij vind mijn gebit er erg slecht aan toe voor mijn leeftijd.
Ik word ook gewoon gek van me gebit. Altijd pijn altijd klachten, onsteking hier ontsteking daar. Ik vraagme af of ik niet beter een kunstgebit kan nemen.. Dan ben ik toch ook af van de paradontisis en klachten?
HELP! Zou mijn tandarts dit doen? Want hy had het erover dat zijn missie is te redden wat er te redden valt...
wo, 01/19/2011 - 16:10 Permalink
Lieneke

Ja, dan ben je daar van af en dan krijg we andere klachten..zoals drukplekjes, een uitvallend gebit doordat je kaak slinkt, mannen die niet met je willen zoenen, geen toffee's of zo meer kunnen eten....

Maar ik vraag me af..ben je een keer op die ondertanden gevallen? Rook je? Is de parodontitis enkel bij deze tanden of ook bij andere tanden/kiezen?
wo, 01/19/2011 - 17:41 Permalink
Stokertje

Parodontitis bij jonge mensen is vaak ernstig en kan binnen korte tijd zorgen voor veel problemen. Daarnaast is een dergelijke ontsteking erg ongezond. Er zijn mogelijkheden om je tegen een lager tarief te laten behandelen, zoals op een universiteit door studenten tandheelkunde of mondhygiëne. Daar zou je eens kunnen proberen, eventueel in overleg met je eigen tandarts.

Mogelijkheden:
Hogeschool Utrecht
Rijksuniversiteit Groningen
ACTA Amsterdam
Radboud Nijmegen
wo, 01/19/2011 - 18:08 Permalink