erg ontstoken tandvlees na wegsnijden vleeS?

Author:
Escapologygirl
Posted:
zo, 06/08/2008 - 21:06
hallo, :wink:

mijn verstandskies begint door te komen maar die maakt niet prettiger voor mij..ik had een ehle bobbel tandvlees op die kies gekregen en die was gaan ontsteken..hele wang deed pijn, praten deed pijn zelfs slikken deed pijn dus op naar de tandarts..
die heeft mij verdooft(deed pijn) en vervolgens het tandvlees weggesneden (neit de wond gedicht ofzo) en heeft de kies gelaten omdat die goed groeide toen in vroeg waarom hij hem er niet uit haalde..
ik heb brufenrecept meegekregen (godzijdank!)maar dag na de tandarts was er weer die vieze geur uit mijn mond, de dikke wang en nu weer een hoopje dik en wit tandvlees achter de mond..wat ook weer pijn doet:( :cry:

morgen dus meteen weer naar de tandarts..
maar hoe komt dit?
en wat kan ik er het beste aan doen?
ik baal hier echt veel van..:(:(

-x- mij :wink:
Spiegeltje

Ik denk dat je pericoronitis hebt, zie: http://www.tandarts.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=64

Het enige dat je kunt doen is je mondhygiene optimaal op peil houden in de omgeving van de doorkomende kies maar het probleem is dat je er vaak niet goed bij kunt. De tandarts heeft het waarschijnlijk even aan willen zien omdat de kies mooi recht doorkomt (dat is op zich gunstig) maar als de ontsteking toch niet weg gaat, terug komt of chronisch wordt zit er niks anders op om de verstandskies te trekken. Je moet wel even geduld hebben, ik heb het idee dat je net bij de tandarts vandaan komt :D

Bij de meeste mensen gebeurt dit trekken van de verstandkiezen vroeg of laat toch wel dus zeker geen drama. Daarbij komt dat trekken voor je 25e wat beter is dan op latere leeftijd in verband met de genezing. Overigens is trekken op het moment dat er nog pericoronitis aanwezig is niet aan te bevelen.

Vaak wordt je daarvoor doorverwezen naar de kaakchirurg.
zo, 06/08/2008 - 23:38 Permalink
Escapologygirl

hey spiegeltje dank je wel voor je reactie
beetje vaag vandaag bij de tandarts..ze keek ernaar, zei dat idd ontstoken was en stuurde me door voor een foto want het beviel haar niet zo en ze had het al over de kaakchirug en verwijderen van de tand..foto gemaakt en toen wou ze het nog even laten aankijken en als weer zou ontsteken dan maaar de tand eruit.
ze hebben niks schoongemaakt ofzow:S(vond ik beetje vaag)maar wel antibiotica voorgeschreven..heb zelf bij de drogist maar waterstofperoxide gehaald..:S
hoort dit zo te gaan eigenlijk?:S:S
ma, 06/09/2008 - 11:56 Permalink