Effect van tandpasta op tandvleesrecessie

Author:
willemb
Posted:
za, 02/16/2019 - 16:13
Hallo,

Ik ben 21 en heb last van teruggetrokken tandvlees. M'n tandarts heeft er niks over gezegd, dus ik denk dat het niet heel ernstig is/niet momenteel actief is. Toch ben ik er zeker van dat ik het heb aangezien sommige tanden een wat hogere tandhals hebben en mn tandhalzen gevoelig zijn voor kou.

Enfin, ik ben momenteel bezig met het upgraden van mn mondhygiëne, en mijn vraag is wat voor tandpasta ik het beste kan kiezen. Ik kan op internet weinig vinden over een connectie tussen abrasiviteit van tandpasta en tandvlees beschadiging. Maar aangezien de hardheid van de tandenborstel wel in verband wordt gebracht met terugtrekkend tandvlees kan ik me niet voorstellen dat tandpasta geen effect heeft.

Met enige moeite kan ik de RDA waarde van verschillende tandpasta's vinden, die nogal uit elkaar lopen. Is hier een aanbeveling voor? Ik heb er 0 verstand van maar ik wil dus graag een tandpasta die wel plaque verwijdert maar niet het tandvlees verder beschadigt. Alvast bedankt!
Lieneke

De RDA-waarde van alle tandpasta's in Nederland zijn veilig. Ik denk dat je het meer in de wijze waarop je poetst zou moeten zoeken en niet zo zeer in de borstel of tandpasta. Dus vraag om een instructie bij de mondhygienist.
ma, 02/18/2019 - 14:00 Permalink