Een aantal vragen over tandenstoken

Author:
Qw
Posted:
wo, 06/09/2010 - 16:02
Ik stook sinds kort mijn tanden, maar ik heb toch het idee dat ik het fout doe. Bij de achterste kiezen bloed het, en soms heb ik het idee dat ik meer kwaad dan goed doe, nadat ik gelezen had over dat je de ruimtes tussen de tanden groter kunt maken als je het fout doet. Dit moet ik natuurlijk niet hebben.

Kan een tandarts of mondhygiënist(e) misschien een goede uitleg over het tandenstoken of heeft iemand misschien een handige site of een duidelijk filmpje met uitleg erover?

En ik had ook nog stress over hoelang ik moet wachten met het stoken na het eten, aangezien ik weet dat je een half uur, het liefst een heel uur moet wachten na het eten van zure producten. Ik heb die ruimtes tussen mijn tanden het liefst zo snel mogelijk weer schoon, want ik vind het een vies idee dat die ruimtes tussen mijn tanden niet schoon zijn.
Lieneke

Goed dat je tandenstokert. Bloeden tijdens het stokeren betekent dat het nog ontstoken is. Dan is het dus juist heel hard nodig om goed tussen de tanden schoon te maken. De ruimte kan groter worden doordat de zwelling van de onsteking een beetje weg gaat; het tandvlees slinkt; een goed teken.

Hoe je tandenstokeren precies doet, dat moet je echt eventjes bij jezelf zien. Inderdaad dus even in de stoel van de mondhygienist plaatsnemen.

De tijd tussen stokeren en eten mag inderdaad een half uur of langer zijn.
wo, 06/09/2010 - 17:30 Permalink
Spiegeltje

en gebruik je echte stokers of cocktailprikkers??(onvoorstelbaar hoeveel mensen dat doen...ook onvoorstelbaar dat die dingen in restaurants staan soms voor dit doel..)

In een restaurant even lekker aan tafel je tanden gaan zitten stokeren, echt not done volgens mij. Ook niet met echte stokers.

N.B. Aan een echt schoon en glad gebit (geen tandsteen) blijft opvallend weinig eten hangen.
za, 06/26/2010 - 12:44 Permalink