Doorkomende verstandskies en rood/wit tandvlees

Author:
dtech
Posted:
zo, 02/13/2011 - 04:58
Hallo,

een paar dagen geleden merkte ik dat mijn tandvlees/wang gezwollen was linksonderin. Aangezien ik een klein stukje van een (verstands?)kies eronder zag nam ik aan dat die aan het doorkomen was. Inmiddels is het aardig teruggetrokken (en is de kies helemaal zichtbaar) maar is het vlees nog wel een beetje rood en zitten er witte randjes aan. Ook doet het af en toe nog best pijn (kan er nu ook niet goed door slapen, zie tijd post :P). Het zit ook wat los (voel ik me mijn tong) en het bloed een beetje, maar alleen als er met een tandenborstel over heen ga.

Is dit normaal en is het over een paar daagjes wel over of kan ik beter naar de tandarts gaan? Weet bijvoorbeeld niet of het ontstoken is of gewoon "natuurlijk" aan het afsterven (om plaats te maken voor de kies)

Alvast bedankt!
David
Stokertje

Lijkt op 'pericoronitis', ofwel een milde ontsteking rond de kroon van je doorkomende verstandskies. Het bloeden komt door de ontsteking. Probeer het goed schoon te houden met poetsen. Mocht de pijn niet minder worden door goed poetsen of nog dikker worden, dan kan je een afspraak maken met je tandarts. Die kan het eventueel schoonspoelen met waterstofperoxide. Wellicht kan de verstandskies niet goed doorkomen vanwege ruimtegebrek, maar ook dit kan de tandarts voor je bekijken. Voor nu, even extra poetszorg bieden aan je kies. Sterkte
zo, 02/13/2011 - 12:02 Permalink