Donkere plek tandvlees+opgezwollen tandvlees

Author:
Nathalie-F
Posted:
zo, 08/30/2009 - 13:10
Hallo!
Ik heb vrijdag een kegeltand laten trekken, deze lag achter mijn hoektand/snijtand (voor mij) linksboven. Vrijdag ging alles goed, behalve dat mijn gemelte maar vreemd bleef aanvoelen alsof het nog steeds verdoofd was. Zaterdagochtend werd ik wakker en voelde mn mond vreemd.
Het stukje tandvlees precies tussen&boven mn voortanden (boven) is opgezwollen, en ik heb recht achter mijn voortanden (boven) op mn gehemelte dus een donkere plek zitten. Ik kan nu ook niet meer normaal eten, omdat dat pijn doet aan mn voortanden en je dat toch snel merkt met kauwen. Mn gehemelte voelt ook nog steeds vreemd. Het is niet gevoelloos ofzo zoals tijdens de verdoving, maar het voelt wel redelijk hetzelfde aan als ik met mn tong erover heen ga. Ik vind dit nogal vreemd aangezien de tandarts niks recht achter mijn voortanden heeft verwijderd oid.

Iemand een idee wat dit kan zijn? :-?
En voornamelijk, hoe ik dit kan oplossen?

Nathalie
conquista

Ik ben ook maar een leek en wellicht heb je hier niks aan, maar ik heb al 5 jaar geleden ongeveer bij de kaakchirurg een operatie gehad, vanwege een fikse ontsteking en ik heb boven die tand hetzelfde. Moet zeggen dat het bij mij nooit weg is gegaan. Gelukkig zit het bij mij op een plek waar ik er geen last van heb met eten. Maar ik lees even mee als er reacties komen.
di, 09/01/2009 - 09:32 Permalink
Groningen

Het hangt er wat vanaf hoe de wortel van de kegeltand gelegen heeft, als deze wat scheef lag, kan er best wat druk op de rest van het kaakbot gezet zijn (bijv ook achter je voortanden), waardoor dit nu wat beurs aanvoelt. Dat het wat donker lijkt kan door een bloeduitstortinkje komen, dit zal met een paar dagen makkelijker worden.

Met tandenpoetsen gewoon voorzichtig meepoetsen, dan zal het met een paar dagen snel makkelijker worden.
di, 09/01/2009 - 11:58 Permalink