Dikke wang

Author:
jorantje
Posted:
zo, 02/05/2017 - 13:33
Goedendag,

2 weken geleden ben ik bij de tandarts geweest met vrij veel pijn in mij kies. Hij heeft mij doorverwezen naar de kaakchirurg omdat hij dacht dat mijn rechterverstandskies problemen veroorzaakte. Nu ben ik 48 uur geleden behandeld en bijna geen last gehad van napijn, nu wel een beetje beurs nog. Nu heb ik wel ontzettende last van mijn wang , dit had ik zelfs al 1 dag voor de kaakchirurg. Als ik zachtjes aan mijn wang zit straalt het uit naar 1 kies boven (niet de verstandskies) . Nu heeft op die plek mijn tandarts vorig jaar mijn tand gevuld, helaas is deze sinds de behandeling erg gevoelig geweest met koud eten. Het gekke is dat ik geen last meer heb van de koude gevoel, het lijkt wel of het is overgeslagen naar de wang, heb verder geen bobbeltje boven het tandvlees.

Wat zou dit kunnen zijn ?
Kaakchirurg had een foto gemaakt maat die had er verder niks over gezegd.
jorantje

Als antwoord op door Romy32

Uhh nee heb eigenlijk nooit last van warmte gehad alleen van koud. Deze kou heb ik dus niet meer. Alleen is mijn wang nu dik-gevoelig en uitstralend naar die ene kies. En soms als ik bijt is de kies soms gevoelig, dit had ook eerst niet. Hopelijk is het een beetje duidelijk.

Zal wel iets met een zenuw zijn dit ontstoken is of niet ?
zo, 02/05/2017 - 13:59 Permalink
Romy32

Als antwoord op door jorantje

Pijn met kou wijst meestal op een geïrriteerde zenuw.
Als de zenuw daadwerkelijk ontstoken raakt, krijg je vaak juist pijn met warm.
De zenuw kan ook afsterven. De pijn kan dan een tijdje helemaal weg zijn, maar komt uiteindelijk toch weer terug doordat de ontsteking de wortelpunt bereikt.
Zo'n ontsteking is op een foto meestal te zien als een zwarte vlek rondom de wortelpunt.
Niet elke ontsteking is echter te zien op een foto.

Een dikke wang en pijn uitstralend naar een kies waarvan je eerder last hebt gehad, zijn wel redenen om je tandarts even te laten kijken.
zo, 02/05/2017 - 14:48 Permalink
jorantje

Als antwoord op door jorantje

Vandaag naar de tandarts geweest, waarschijnlijk een ontstoken zenuw. Heb nu antibiotica gekregen voor die vreselijk zeurderige pijn. Moet de kuur in 2 weken afmaken.
Had eigenlijk verwacht dat ik na die 2 weken gelijk langs kon komen maar dat wordt pas 7 maart. Is dat normaal ? Zo'n ontsteking moet toch z.s.m. eruit ?
ma, 02/06/2017 - 16:10 Permalink