Dik tandvlees na 1ste ronde wortekanaal behandeling.

Author:
Veer1992
Posted:
do, 10/18/2018 - 14:25
Geachte lezer,

Ongeveer 7 maanden geleden heb ik alle moed verzameld om naar de tandarts te gaan na last te hebben van 2 kiezen.
Het gaat hier om mijn 3de kies van achter links en rechts onder.
Ik ben angstig voor de tandarts dus heb het heel lang uitgesteld, Ik ga daarom ook niet heen voor controles ed.

bij de tandarts kreeg ik de keus om de kiezen te laten trekken of een wortelkanaal behandeling aan beide kanten. Op dat moment moest er wat gebeuren dus heb dus na aandringen van de tandarts ervoor gekozen om het meteen uit te voeren.
Dat is de beste keuzen in mijn hele leven geweest, na een paar prikken viel de behandeling echt reuze mee! (ogen dicht, muziekje op) toen de verdoving uitwerkte was het die avond even vervelend, maar dat was gelukkig na een paar uurtjes al een stuk minder.
Ik moest later terug komen voor een 2de ronde, wat ze nog precies moeten wou ik niet precies weten en een afspraak moest nog gepland worden, aangezien ik na die behandeling van plan was mijn hele gebit te renoveren hadden we afgesproken dat ik een tandarts verzekering in mijn zorgverzekering zou nemen.
De verzekering heb ik genomen, maar ik heb daarna nooit meer de tandarts gebeld met mijn domme kop... De kiezen zijn gevuld met een noodvulling en de pijn is weg dus de motivatie was niet zo groot meer.

Nu zijn de noodvullings er een tijdje geleden uitgevallen en is er allemaal eten onder mijn tand geschoten. dit gebeurt wel vaker, mijn tandvlees word dik en na een tijdje zuigen komt er bloed uit de kies met etensresten, hierdoor ging de zwelling weer weg. Deze keer gebeurt dat niet en zit het vast. Mijn tandvlees word dikker maar heb totaal geen pijn behalve als ik omhoog kijk, dat voel ik in mijn kaak.
Het is nu zo lang terug dat ik weer niet durf te bellen.

Mijn vraag na een lang verhaal: Kan het kwaad? Ik hoor mensen zeggen dat je er bloedvergiftiging van kunt krijgen. Ik ga uiteindelijk wel naar de tandarts, maar vraag me af wat de consequenties zijn als ik er te lang mee rondloop.
En, Wat gaat er nu gebeuren als ik wel heen ga? Kan de tandarts het nog schoon krijgen? Kan me voorstellen dat het nu een grote infectie is en eerst goed schoon moet voor het weer dicht kan.

Iemand ook nog tips om wel moed te verzamelen?

groet,
Lieneke

Kan het kwaad? Ja....het is ontstoken en inderdaad...je zou er een sepsis van kunnen krijgen. En misschien wel meer, maar dat we eigenlijk niet zo goed. Plus dat je je kies kunt gaan verliezen. Je adem zal waarschijnlijk ook niet zo fris ruiken. Je hoeft je niet te schamen, dit maken tandartsen wel vaker mee. Ik snap je drempel, maar bel die tandarts....
vr, 10/19/2018 - 12:58 Permalink
Veer1992

Als antwoord op door Lieneke

Ik kom net bij de tandarts vandaan!
3 verdovingen. wat gepulk en het is opgelost. De verdoving begint zelfs uit te werken en heb momenteel helemaal geen pijn.
Ik snap niet meer waar ik bang voor was en ben zeer blij dat ik over de drempel gestapt ben.

Heb een hele vrije dag gevraagd maar had achteraf gewoon kunnen werken ;)
ma, 10/29/2018 - 10:47 Permalink