declaratiedefinitie

Author:
renald
Posted:
zo, 09/23/2007 - 11:09
Wanneer wordt de behandeling van de de mondhygiëniste een "initiële paradontale behandeling" genoemd en wanneer is het "nazorg/ evaluatieonderzoek"?

Voor de de verzekering maakt dit voor de vergoeding duidelijk verschil.
Lieneke

De initiele behandeling wordt volgens protocol opgevolgd na een parostatus (= meting van onsteking van het tandvlees = T12 of t11). Dit houdt in dat de tanden en kiezen onder en boven het tandvlees worden gereinigd en glad gemaakt (=T22). Ook kunnen overstaande vullingen worden gepolijst en wordt de eigen mondhygiene geoptimaliseerd.
Na 3 maanden wordt er nog een keer een status gemaakt; een herbeoordeling. Deze wordt vergeken met de parostatus (T32 of T31). Hoeveel vooruitgang is er? Als alles er geen rare dingen zijn, wordt de nazorg opgestart. Dit houdt in dat alles goed wordt gereinigd en worden en zonodig mondhygiene-tips gegeven. Ook in de nazorg wordt elke keer gekeken hoe het gaat en wordt er het verdere plan bepaald. Meestal komt dit erop neer dat de nazorg elke 3 maanden wordt herhaald.
Na een jaar wordt er meestal een evaluatie (=T61 of T62)uitgevoerd. Dit is weer een status. Dan is er weer een goed overzicht van de situatie van het parodontium op dat moment. Naar aanleiding hiervan wordt weer het verdere beleid bepaald.
zo, 09/23/2007 - 16:19 Permalink
renald

In september/ oktober vorig jaar ben ik uitgebreid behandeld oa initieel, door een mondhygiëniste.

In de aanloop naar een implantaat ben ik in juli- september dit jaar 3 maal bij de in het implantaat centum aanwezige mondhygiëniste geweest en zie nu op de rekening dat hiervoor drie maal weer een initiële behandeling heeft plaatsgevonden/ wordt berekend.

In nog geen jaar tijd zit ik dan op € 440 (135 + 3x 103 ) aan initiële behandeling.

Ik vraag me af of dit nog wel zo te noemen valt?
ma, 09/24/2007 - 14:34 Permalink
vV

heeft de 2e MH de gegevens van de eerste opgevraagd?/ zo nee kan zij niet weten wat er gedaan is, en begint alles opnieuw. ALs u de eigen gegevens niet laat doorsturen doet niemand dit, mag namelijk niet. daarnaast bent u degeen die moet doorgeven waar het heen gestuurd moet worden. Dan alleen kan een reeds ingezette behandeling echt voortgezet worden op het punt waar men gebleven is. En wellicht was er wel reden opnieuw initieel te behandelen, want na initieel volgt nog meer, en als dat niet gebeurt is, en er in het hele jaar geen nazorg heeft plaatsgevonden zou nieuwe initiele behandeling best wel eens noodzakelijk kunnen zijn. Maar dit is gissen van mijn kant want die info heeft u niet gegeven.
wo, 10/03/2007 - 17:07 Permalink