Crohn in mond

Author:
crohntje
Posted:
ma, 02/28/2011 - 10:44
Hallo,

Ik ben nu sinds dik een jaar bekend met de ziekte van Crohn. Ik wordt hiervoor behandeld met de zwaardere medicijnen, zoals imuran en remicade(immuunsupressiva). Deze medicatie gebruik ik nu ook al een jaar nadat ik faalde op andere medicatie. Mijn Crohn is nu redelijk rust, alleen heb ik nu sinds een kleine 2 weken veel last van ontsteking in mijn mond. Het begon met 1 plekje, maar verspreidde zich steeds verder, met als gevolg een nu zeer pijnlijke en open mond. Bij de tandarts geweest en vermoedde ANUG dus ik met spoed doorgestuurd naar parodontoloog. Hier ben ik afgelopen vrijdag geweest en de best man had dit nog nooit gezien. Mijn tandvlees is op plaatsen rood/paars en dan weer gezond. Er zitten witte vlekjes, zweertjes maar stinkt verder niet. Ook waren mijn pockets verder prima in orde zo'n 2 mm. Hij dacht vrijwel meteen aan Crohn en pakte een aantal boeken erbij. De beschrijving die er stond kwam precies overeen met orale mannifestatie van Crohn. Daar dit zeldzaam is ston er niets over behandelen in. De parodontoloog ging het weekend goed kijken wat hij kon doen en overleggen met een aantal artsen.(heeft dia's gemaakt van mijn mond) Mijn vraag is, of iemand dit hier herkent of enig idee heeft hoe dit aangepakt kan worden? Er zitten ook plekken op mijn gehemelte?!

Ik moet morgen al terug komen, maar maak mij erg druk, want als het inderdaad mijn Crohn is, wat dan??

Alvast bedankt Zoë
crohntje

De parodontoloog moet er denk ik even een kaakchirug bij inschakelen. Ik heb er wel wat info over, maar dat moet ik opzoeken. Misschien kan ik dat vanaaf doen.


Hoi,

Allereerst bedankt voor je antwoord! Als je er info over hebt graag, want maak mij best druk/ongerust nu!
ma, 02/28/2011 - 12:41 Permalink
vV

sorry, maar dit is typisch een vraag voor de specialist, in dit geval ook d ebehandelaar. Is zoiets specifieks en zeldzaams. Bel eens met de parodontoloog, zal niet gelijk aan de telefoon kunnen komen maar is vast wel eena fspraak mee te maken voor telefonisch overleg, of je kan je vragen wellicht stellen via mail.
En sterkte ermee..
ma, 02/28/2011 - 12:58 Permalink