Controversie rondom Fluor/Fluoride

Author:
Jm
Posted:
ma, 02/14/2011 - 16:26
Geachte mensen,

Na van vrienden gehoord te hebben dat de fluoride verbindingen in tandpasta slecht voor je is heb ik dit even gegoogled.
Het viel mij op dat er redelijk wat sites zijn die dit bevestigen. Anderen zeggen weer dat het een kwestie is van te-veel-van-iets-is-altijd-slecht.

Nou vond ik scheikunde op de middelbare school altijd leuk en vroeg me hier af of iemand wat meer kan verklaren over dit gerucht?
Ik heb namelijk verder ook op tv gezien dat een natriumfluoride-oplossing in water ook dingen als depressie kan veroorzaken.
Niet iets wat je op je tanden wilt smeren lijkt me!

In hoeverre is dit serieus te nemen?

Groetjes
TomTomTom

Het is volgens mij waar dat fluoride goed is voor tandglazuur maar schadelijk voor de rest van je lichaam. Dit heb ik ook vaak gelezen.
Fluoride maakt tandglazuur harder en meer bestendig tegen caries.
Dit is gunstig.
Maar zorg dat je alle tandpasta weer goed uitspoelt en dus geen fluoride inslikt.
Fluorstapeling leidt o.a. tot zenuwziekten (neurologische aandoeningen) het is giftig voor de lever en... het brengt de testosteron productie van mannen omlaag(!)

Goed uitspoelen van fluortandpasta is dus belangrijk. Zie tandpasta als een chemisch en gevaarlijk middel. Voor volwassenen is dus fluorstapeling te voorkomen door goed uitspoelen.

Voor kinderen is het andere koek(!!!) Zij slikken gemakkelijk tandpasta in. En dan heb/had je (vroeger) ook nog fluortabletjes. Deze troep echt weggooien!
ma, 02/14/2011 - 18:54 Permalink
Colloidaalzilver

Er zijn ook alternatieve tandpasta's met natuurlijke fluoriden toevoeging. Ik gebruik zelf deze tandpasta's en reguliere met chemisch fluoriden laat ik pertinent links liggen omdat dit fluoride gewoon weg giftig is(fluoride is een afval product van de chemische industrie) en bij kleine kinderen kan het tot, heel gek eigenlijk, leiden tot tandbederf en wat nog veel gevaarlijker is dat het bij hen de hersenen kan aantasten en hun ontwikkeling van de hersenen kan beperken.
Dus moeders als u dit leest bedenk u dan nog eens en google es wat dieper na de oorsprong van fluoride, wanneer het uitgevonden is en waar en waarom het aan tandpasta is toegevoegd?
Dus wat mij betreft is chemisch fluoride gebruik game over.
di, 02/15/2011 - 10:45 Permalink
TomTomTom

Internetwijsheid.
http://www.ada.org/fluoride.aspx
Lees dit maar eens goed door.


Beste tandarts.

De bron die u aanhaalt, American Dentist Association, heeft natuurlijk niet erg de schijn van objectiviteit. Die bron komt immers uit de tandartsen wereld zelf. Tandartsen hebben nu eenmaal vanuit hun vakgebied geleerd en ondervonden, dat fluoride goed is voor het glazuur. En gelijk hebben ze.
Maar de rest van het lichaam???
:smt009

Het klinkt mij in de oren als:

Wij van WC Eend adviseren WC Eend.

groet,
TomTomTom
di, 02/15/2011 - 11:31 Permalink
robinson

Ook bekend met de Amerikaanse claimcultuur?
Wanneer het tegendeel bewezen is springen die letselschade specialisten er als gieren bovenop om miljoenen te gaan claimen.( vergelijk de tabaksindustrie)
Er heeft volgens mijn weten nog geen 1 gerenommerd advocatenkantoor in de VS de behoefte gehad om de tandpasta industrie aan te klagen.

En als u het niet vertrouwt dan gebruikt u toch gewoon andere tandpasta?

En WC eend is inderdaad goed spul.
di, 02/15/2011 - 11:42 Permalink
TomTomTom

En als u het niet vertrouwt dan gebruikt u toch gewoon andere tandpasta?


Dat is niet mijn statement.

Ik heb gezegd dat je fluoride(tandpasta) goed moet uitspoelen(!) om zo niets of zeer weinig binnen te krijgen.
Ik heb gezegd dat in dat verband het voor kinderen gevaarlijk kan zijn, omdat zij gemakkelijk tandpasta inslikken. Verders heb/had je ook nog fluoridetabletjes. Daarvan heb ik wel gezegd: weggooien! (Nouja, ik bedoel natuurlijk: meegeven aan het Klein Chemisch Afval.) :smt002

Groet,
TomTomTom
di, 02/15/2011 - 11:51 Permalink
TomTomTom

Dat weet ik, daarom mijn advies andere tandpasta te kopen.
Ben je er tenminste zeker van dat de kinderen niets binnen krijgen!


Goed advies! voor ouders van kinderen (voor die kinderen die blijven slikken.)

vraagje:

waarom hoor ik dat advies alleen van u en is het geen common sense uit de tandartsenpraktijk?

Toch nog even over de Amerikaanse claim 'politiek.'
U meent het toch niet serieus dit als garantie te poneren dat daarom Amerikaanse adviezen of producten of maatregelen altijd betrouwbaar en veilig zijn?

Groet,
TomTomTom
di, 02/15/2011 - 12:10 Permalink
robinson



Goed advies! voor ouders van kinderen (voor die kinderen die blijven slikken.)

vraagje:

waarom hoor ik dat advies alleen van u en is het geen common sense uit de tandartsenpraktijk?

Toch nog even over de Amerikaanse claim 'politiek.'
U meent het toch niet serieus dit als garantie te poneren dat daarom Amerikaanse adviezen of producten of maatregelen altijd betrouwbaar en veilig zijn?

Groet,
TomTomTom


Mijn kinderen krijgen overigens gewoon fluoride houdende tandpasta.
Waarom het geen common sense is?
Omdat fluoride zich gewoon bewezen heeft.
Indien patienten om wat voor reden ook dit niet willen gebruiken adviseer ik ze om tandpasta zonder fluoride te gebruiken.


Wat betreft uw 2e vraag.
Indien het de ADA en FDA betreft wel.
En altijd tussen haakjes.
di, 02/15/2011 - 12:36 Permalink
vV

alle argumenten WAAROM de ADA deze mening heeft is gewoon op de site van hen te vinden, inclusief de nodige grote onderzoeken die bepaalde zaken aantonen. Want laten we wel wezen: er zijn groepereingen en ook individuen die heel makkelijk bepaalde stellingen deponeren alsof het waar is, maar die stelling slechts zeer zleden en vaker zelfs helemaal niet kunnen onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. De zin en onzin over fluoride is inmiddels al zo vaak grondig onderzocht....Ga daar eigenlijk helemaal geen discussie over voeren....

ieder mag het lekker zelf weten, maar beslis wel even op basis van de goede gegevens.

Naast WC eend is ook fluoride goed spul... en ik maak het niet zelf. Verdien er ook neits aan, sterker nog verdien er minder door.... :roll:
di, 02/15/2011 - 12:57 Permalink