combi teruggerokken tandvlees en bleken

Author:
farah1980
Posted:
wo, 10/22/2008 - 21:17
Ik vraag me af of het verstandig is om mijn tanden te bleken. Ik heb namelijk een pocket
(die uiteraard word schoongemaakt). Is dit geen goede combinatie? Het gaat overigens om de Zoom bleekmethode.Ik heb erg gele tanden en wil daar graag zo snel mogelijk vanaf.

Wie kan me adviseren?

Heb al geinformeerd bij mijn tandarts. Die raad mij aan om te wachten.De mondhygienst
verteld me weer dat het geen kwaad kan....
Lieneke

Als er enkel sprake is van een pocket, zou ik geen reden zien om het te laten. Tenzij het echt actief ontstoken is, want het kan tandvlees gaan irriteren. Maar als ze goed een beschermlaag over het tandvlees doen, dan gaat het wel goed.
Als er sprake is van teruggetrokken tandvlees, kunnen die behoorlijk gevoelig worden! Verder kun je je dan afvragen of dan werkelijk mooier wordt. Je blijft het verschil zien tussen de kroon en de wortel.
Je moet je afvragen of je je daadwerkelijk aan de kleur ergert of aan iets anders wat je niet mooi vind. Bijvoorbeeld de lengte van de tanden, of de tandstand of de ribbeltjes etc etc. Als dat het geval is, dan heeft bleken uiteraard geen nut.
En wat is de oorzaak van de verkleuring? Heb je daar al eens over nagedacht? Als de oorzaak erosie is, dan zou ik ook afraden om te bleken.
do, 10/23/2008 - 08:28 Permalink
farah1980

Thnx voor je antwoord Lieneke!

Hmmm.....ik stoor me echt aan die gele tanden. Durf ook niet met open mond te lachen :(
De oorzaak van de verkleuringen zit m vooral in mijn eet/drinkgewoontes. Ben jaren lang actief coladrinkster geweest, koffie, thee etc.... Cola drinken daar ben ik inmiddels mee gestopt :D
Ik heb indd last van teruggetrokken tandvlees, maar dat is persoonlijk geen belemmering voor mij om het bleken te laten. Ik stoor me er echt aan, aan die gele tanden! Het gaat er mij er meer om of het wel verantwoord is om te doen.Vooral ook omdat die pocket wel gevoelig is zo nu en dan.... En wat is actief ontstoken? Mss een stomme vraag. Ik weet wel dat het bij het schoonmaken niet meer zo erg bloed als voorheen. Maar is er een soort graadmeter voor?
Of kan alleen een tandarts/mondhygienst dit beoordelen?
do, 10/23/2008 - 20:30 Permalink
Lieneke

Dat dacht ik al...toch erosie dus en recessies...ikzelf zou het dan niet aanraden. Ik denk dat je veel risico loopt op gevoeligheid. Maar je kan het wellicht proberen en als het niet gaat...tja dan gaat het dus niet en dan bleek je gewoon niet verder. Maar dan zou je dus moeten home-bleachen en dan ben je daar ff zoet mee: kost een paar weken.
Verder moet je rekening houden dat het doorschemerende glazuurrandje, wat vaak bij erosie optreedt, heel donker lijkt. Dit gaat ook na het bleken niet weg.
Over die pocket durf ik verder niks te zeggen. Dat moet inderdaad je mh/ta beoordelen.
vr, 10/24/2008 - 12:28 Permalink
farah1980

Ben vandaag bij een andere mondhygienst geweest ... Ze zag gelijk dat ik vullingen in mijn voortanden heb (wist ik niet eens meer, erg dom indd). Ze vertelde dus dat die niet mee bleken zoals ik weet, maar dat het wel mogelijk is om te bleken en daarna de vullingen te vernieuwen ivm met het kleurverschil te beperken.
De 1tse mondhygienste wilde me al 'gelijk' bleken (het was geen probleem ff schoonmaken en bleken maar).Ben ik ff blij dat verder ben gaan kijken. Het vervelendste is dat het langer duurt voordat ik uiteindelijk mooie tanden heb :( en ik heb een bruiloft binnenkort. Dat wordt dus als geelbek rondlopen ik zie geen andere oplossing ivm tijdgebrek :cry: Toch? Er is ook niets tijdelijks lijkt me (just voor 1 day)..Jeetje zeg ik kan wel janken....
wo, 11/05/2008 - 17:55 Permalink
Lieneke

He joh, alsof iedereen de godganze dag naar je tanden loopt te kijken! Zeker op een bruiloft is iedereen bezig met het bruidspaar en met feesten en niet of jouw tanden wel wit zijn. Ga je er alsjeblieft niet op blind staren. Want hoe meer je naar je tanden kijkt, hoe geler ze worden.
Die home-bleach methode kost wel even tijd; ze worden geleidelijk aan witter. Dagje of 10 (ligt eraan welke gel) en dan zijn ze meestal echt wit.
wo, 11/05/2008 - 18:25 Permalink