chocolade eten veroorzaakt vervelend gevoel

Author:
nickname88
Posted:
di, 08/11/2009 - 17:06
Hallo,

ik heb even een vraagje: sinds een half jaar ofzo krijg ik een heel vervelend gevoel rond m'n tanden als ik chocolade eet. Ik had hier vroeger geen last van. Tis moeilijk om het gevoel te omschrijven, maar het is iig zodanig vervelend dat ik nu eigenlijk liever geen chocolade meer eet. Ben geen andere tandpasta gaan gebruiken ofzo dus daar ligt het iig niet aan...

Als iemand een idee heeft waardoor dit komt, of hoe ik het kan oplossen, laat het aub weten :)
nickname88

hehe ik poetste met zendium de afgelopen 10 jaar, dus ook zendium is niet heilig denk ik..

Ben nu in ieder geval al een paar weken aan het poetsen met sensodyne, (wat een schuim zeg :-? ) maar ik kan nog niet zo goed beoordelen of het al beter is geworden. (oftewel, ik heb geen chocolade om het te testen, maargoed dat komt wel binnenkort denk ik )
ma, 09/07/2009 - 12:28 Permalink
Spiegeltje

Er zijn diverse merken tandpasta's (Sensodyne, Elmex, Zendium etc), die een soort hebben tegen gevoelige tandhalzen. De meeste claims van tandpasta's zijn onzin, maar tandpasta's tegen gevoelige tandhalzen zijn doorgaans wel effectief maar je moet ze wel een paar weken gebruiken alvorens je het echt gaat merken. Je kunt voor het slapen gaan wat tandpasta smeren op de gevoelige plaatsen. Dan gaat het sneller. Als een bepaald merk niet werkt loont het de moeite eens een ander merk te proberen. Mocht dat toch niet helpen, raadpleeg dan de tandarts.

Het is nergens op gebaseerd oim te stellen dat de ene tandpasta beter is dan de andere in dit opzicht.

En bovendien: Sensodyne schuurt niet meer dan andere tandpasta's, eerder minder.Er is geen enkele tandpasta op de markt die ontoelaatbaar schuurt bij normaal gebruik.
di, 09/08/2009 - 01:08 Permalink