chloorhexidine, bijwerkingen??? of?

Author:
mmies
Posted:
di, 01/20/2009 - 21:20
Hallo allemaal,

Vorige week had ik enorme pijn en koorts. Aan de zijkant van mijn kiezen was mijn tandvlees helemaal opgezwollen. Ben de volgende dag meteen naar de tandarts gegaan en hij vertelde me dat mijn verstandkies moeilijk doet (komt door) en dat ik een wortelpuntontsteking heb. Voor de wortelpuntontsteking heb ik over 2 weken een wortelkanaalbehandeling.
De tandarts schreef me chloorhexidine voor en dat hielp. Na twee dagen pijnstillers slikken en goed spoelen ging de pijn en koorts weg en werd het tandvlees minder opgezwollen.
Ineens kwamen er kleine zwarte puntjes op mijn tandvlees, het leken een soort korstjes. Iedere dag werden ze een stuk groter en nu zijn het een soort wondjes geworden. Net aften, alleen is het een andere soort pijn. Als ik er met mijn tong tegenaan duw dan straalt er een geniepig pijntje door naar mijn oor.
Weten jullie misschien wat dat kan zijn? Is het nu gewoon aan het genezen, komt het door die chloorhexidine (???) of heeft het met de wortelpunt te maken? Mijn tandarts zei namelijk vorige week dat de pijn die ik toen had juist niet van de wortelpuntontsteking kwam maar juist van de verstandskies.... Nogmaals, de zwelling in mijn tandvlees is dus zo goed als weg, maar nu heb ik dus van die nare plekjes/wondjes op mijn tandvlees, dichtbij de kiezen....

Alvast bedankt!
Groetjes van Michelle