Burning mouth

Author:
chrissy
Posted:
di, 12/26/2006 - 17:37
Hallo,

Wou eens vragen of iemand de symptomen van een burning mouth kent?

Heb een 2 maanden geleden één kies laten trekken en een WKB aan die daarnaast laten doen, en heb sindsdien dikwijls last van een branderig gevoel op die plaats.

De stomatoloog twijfelde of het om een burning mouth ging, maar de symptomen die ik heb, lijken er wel wat op.

Meestal komt het tegen de avond op of bij stress, meestal als het er is, gaat het die dag niet meer weg, tenzij ik echt een goeie pijnstiller neem.

Wie weet er meer over en wat is er tegen te doen?
Paul

Beste Crissy,
Het burning mouth syndrom is een hormonale aandoening die vaak voorkomt bij vrouwen na de overgang komt. Het is vaak in combinatie met speekseltekort. Deze aandoening komt echter vrijwel nooit lokaal voor, maar in de hele mond.
Bij jou verwacht ik eerder dat door stress je speekselvloed vermindert en je daardoor dit branderige gevoel op het nog herstellende tandvlees krijgt.
Mocht je nog twijfelen kan je altijd op verwijzing van je tandarts een speekselonderzoek laten doen die dit syndroom kan aantonen.

Met vriendelijke groet,
Paul.
do, 12/28/2006 - 20:46 Permalink
chrissy

Ik denk het ook, want het is enkel op de plaats waar de tand getrokken is.

Het is ook wel zo dat ik een speekseltekort heb soms.
Het is nu een 10 weken geleden dat de kies getrokken is, zou het dan nog niet helemaal genezen moeten zijn? Of moet ik nog wat geduld hebben, gelukkig heb ik een andere kies een jaar daarvoor laten trekken en daar ziet het een beetje wit (lichtroos), maar heeft ook wel wat geduurd voor het genas.

Ook de kaakchirurg heeft er al naar gekeken en de wonde leek goed hersteld.

Wel is er aan de kies ernaast gelijktijdig een WKB gedaan.
Kan het zijn dat er voedselresten tussen de kies en het gat kunnen en zoja, zou denken dat het er toch terug uit kan langs dezelfde weg?

Groetjes
En alle goed nieuws welkom.

PS Mijn tandarts vond dat ik nogal vlug niks meer mocht voelen, maar de kaakchirurg zei het is een laatste kies en een WKB , dat zijn toch 2 serieuze ingrepen.
De wortelkanalen waren niet tot helemaal beneden gevuld, maar het kon nog vanzelf genezen, zei hij.
wo, 01/17/2007 - 23:12 Permalink