Bultjes op tong en klieren opgezet

Author:
Remco19832
Posted:
do, 03/17/2011 - 20:25
Bultjes 1 Dag, 23 uren geleden  
Hallo,

Hallo
Ik loop al een best tijd met een aantal klachten,
Het begon ong jan 2010 dat ik per schrik merkte dat er een klier in mijn nek opgezet was Ben ik mee naar de huisarts geweest en kwam met de conclusie over actief lympfekliertje, aantal maanden later ontdekte ik dat er een groepje bultjes aan de zijkant van mijn tong zat ongeveer 3 ze zijn dezelfde kleur als mijn tong , pijnloos en hard ( hoelang het er Al weet ik niet) Ben ik naar de huisarts gegaan en die vertelde me "aften een maand later zat het er nog ben ik weer gegaan en vertelde me niets aan de hand gewoon over actief speekselkliertje maand later ondekte ik bultjes op me kaak (achter in mijn mond) ook kreeg ik last van de keel alsof er te veel slijm iin zit en wat daarna een vol gevoel in de buik geeft ( dit alles aan de rechter kant van mijn gezicht )weer naar de huisarts toen stuurde hij me door naar een dermatoloog die wist niet wat het was en vertelde me dat ik naar een kno arts moest en heeft me doorverwezen die heeft er naar gekennen en een afspraak gemaakt om een echo en eventuele punktie te maken, op de echo hebben ze niets "verontrustigs gevonden dus geen punctie toen vervolg afspraak bij kno die vertelde me dat er niets aan de hand is en het door roken komt maar kan geen kwaad en mag er blijven Zitten en me keel moest ik niet teveel aan denken

Inmiddels zit ik met een opgezette klier in mijn hals, bultjes op mijn tong ( linkerkant nu ook iets minder groot en erg) opgezette slijmklieren bij mijn kaak lnaat gevoel in mijn keel ( niet dagelijks kan alleen geen patroon vibden) en een naar vol gevoel in mijn buik en weet ik het niet meer wil dit alles best geloven
maar het hoort er niet voor mijn gevoel zijn er eventueele verklaringen voor deze
klachten ? En kan ik op het woord van de kno art bouwen?
Of moet Ik hiermee Naar een tandarts of iemand anders?? ?


Ben ondertussen wel druk bezig met stoppen met roken
En heb Sinds 2009 wel een heel erg stressvol leven...


Hopende op een andwoord,
Vriendelijke groet Remco
Paramedic

Hi, Remco

De huisarts maakt er een "potje" van.
Jij loopt nu dus al meer dan een jaar met een gezwollen lymfeklier in je nek rond.
Is er door wie dan ook bloedonderzoek verricht ?, zo niet, dan moet dit alsnog gebeuren. (mn "cellen tellen").
Het nare gevoel in jouw buik, waarvan jij verteld, en een veel te lang actieve klier in de nek vind ik een niet goede kombinatie om mee door te lopen zonder verder onderzoek.
De bultjes op de tong kunnen "ectopische" of nodale lymfekliertjes (eigenlijk lymphomen) zijn.
Laat ze eens zien aan jouw tandarts om te beoordelen, de tandarts kan ook doorverwijzen en bloedonderzoek aanvragen.
Heb je klachten van extreme vermoeidheid, griepachtige verschijnselen, en "nachtzweten" ?
za, 03/19/2011 - 05:25 Permalink
Remco19832

Hey,
Bedankt voor je reactie. Ja er is bloed onderzoek geweest, Wat er precies onderzocht heben weet Ik Niet Maar ik moest bloed prikken om het ergste uitvte sluiten zoals mijn huisarts zij, en ik heb een echo in mijn hals gehad . Extreme vermoeidhijd heb niet en nachtzweten heb ik zo nu en dan net als mijn keel kan ik daar geen patroon in vinden.

Gr. Remco
za, 03/19/2011 - 11:43 Permalink
Remco19832

Wat mischien ook relevant is de lymfeklier is vrij te bewegen zit niet vast, het bloedonderzoek was voor oa lymfeklier kanker en was gewoon goed, en mijn vriendin is astma patiënt en heeft vaak last van schimmel op de tong ( vuur rood) mijn tong is vaak vies wit / geel ben wel een regelmatige koffie drinker, ik heb ook het idee dat mijn lymfeklier niet groter is geworden afgelopen jaar eerder kleiner. mijn keel heb Ik wel meer last van ALS Ik ermee bezig Ben wat de kno arts mij al vertelde tijdens werken heb Ik er bijvoorbeel vrijwel nooit last van. Nachtzweten heb Ik zo af en toe dat Ik walker word en mijn buik Nat Is ( druppels )

Gr Remco
za, 03/19/2011 - 14:55 Permalink
Paramedic

Hi Remco, OK, ...jouw aanvullende gegevens geven wat meer duidelijkheid, (had je beter meteen kunnen vermelden, ik ging er van uit dat er geen bloedonderzoek was gedaan en dacht in de richting van non Hodgkin lymphoom ), maar dat is dus uitgesloten. Vermoedelijk zijn jouw klachten stress gerelateerd, verminderde weerstand, uitgeput immuun systeem. Schraap jij je keel veelvuldig ?, heb je slaapproblemen ?, Hoe is het met de buikklachten ?
za, 03/19/2011 - 16:53 Permalink
Remco19832

Hey, allereerst weer bedankt voor reactie.

Ik schraap mijn keel niet vaak alleen als ik last heb van mijn keel daardoor word het natuurlijk erger..
Buik is vrij apart gevoel een beetje vol gevoel / honger gevoel vrij tegenstrijdig natuurlijk maar zo voelt het. Geen pijn of iets dergelijk
Mijn theorie was eigenlijk door het nare gevoel in mijn keel, slik ik meer en krijg ik dat gevoel in mijn buik, volgens mijn huisarts is dat onzin

Weerstand had mijn huisarts het ook over maar volgens de kno arts kon dat niet evenals de scimmel van mijn vriendin,

Slapen doe ik wel goed alleen weinig vanwegen mijn werk ik ben internationaal chauffeur 80/ 90 uur per week 21 dagen non stop werken 1 week vrij,
En stres heb ik zeker veel last van

en rook vrij veel à 30 per dag, ben wel aan het stoppen maar gaat moelijker dan gedacht

Ik dacht zelf ook gelijk aan zoiets hodgkin of tong kanker ik heb mijn klachten gegoogeld (wat een arts natuurlijk niet wardeeren kan )

Er heeft nognooit bloed in mijn speeksel gezeten wel altijd vies koffie kleurig maar geen bloed Ook doet eten of drinken pijn

Gr. Remco
zo, 03/20/2011 - 18:40 Permalink
Paramedic

Hi Remco,

Mijn theorie was eigenlijk door het nare gevoel in mijn keel, slik ik meer en krijg ik dat gevoel in mijn buik, volgens mijn huisarts is dat onzin

Geen onzin, door veelvuldig slikken komt er ws lucht mee naar binnen waardoor je een vol gevoel krijgt.

Weerstand had mijn huisarts het ook over maar volgens de kno arts kon dat niet evenals de scimmel van mijn vriendin,

Klopt ook niet want dat kan wel door verminderde weerstand komen.

Slapen doe ik wel goed alleen weinig vanwegen mijn werk ik ben internationaal chauffeur 80/ 90 uur per week 21 dagen non stop werken 1 week vrij,
En stres heb ik zeker veel last van

Je pleegt overduidelijk "roofbouw" op je lichaam, wat jouw weerstand ondermijnd. Maar je zit in een lastig parket, want in jouw beroep kun je dat natuurlijk niet zomaar veranderen.
Toch denk ik dat je niet zo nog jaren moet doorgaan, dit gaat ten koste van jouw gezondheid.
Probeer in ieder geval je lichaam op pijl te houden met goede voeding, aanvullen met een multivitamine preparaat en extra vitamine c.
Bezoek binnen niet al te lange tijd een tandarts ivm de problemen in de mond, en probeer je gebit goed schoon te houden ( ook tanden stokers of ragertjes gebruiken ).

OK, Remco, meer kan ik er niet van maken, ik wens je sterkte en beterschap toe vanuit Curacao, want daar zit ik nu weer.

Groet !
ma, 03/21/2011 - 02:54 Permalink
Remco19832

Oke ik ben in ieder geval een stuk wijzer het is me in ieder geval duidelijk dat ik me geen zorgen moet maken!! En Ik maak in ieder geval een afspraak..

Het is ook duidelijk dat ik naar een andere huisarts moet zoeken!!!
Want ik maak me al een jaar zorgen en achteraf om mijn weerstand wat redelijk zelf is op te lossen.

Enorm bedankt voor de moeite ben zeer veel wijzer geworden..

Curacao ? Dan Heb je het beter dan mij !!!

Groet uit Noorwegen !!
Remco
wo, 03/23/2011 - 14:58 Permalink
Remco19832

Hallo.
kleine update. ben inmiddels bij de tandarts geweest en zij denkt dat de bultjes op me tong een vergroeiing is daarover heb ik nagedacht. en heb een klein bultje boven een van mijn voortand waar inmiddels een wortelkanaal behandeling is uitgevoerd. daar zat ik altijd te spelen met me tong maar me verstandskies is afgebroken geweest en was scherp denk dat daardoor. me tong ois beschadigd? En dat t littekens zijn? maar daar heb ik t niet met de tandarts over gehad.

buikpijn heb ik gelukkig niet meer

lymfwklier is steeds dik varieert tussen de plus minnus 2,5 en 6 cm (per uur anders )

keel is ook nog niet ove.
kan het zijn dat me huuig of hoe heet hij opgezet is?speel namelijk veel met dat ding met me tong en als ik me hoofd naar beneden doe lijkt het minder te zijn (. zo slaap ik tegenwoordig )
Als ik op me rug lig lijkt hij in mw keel te zakken... weet niet of dit totale onzin is maar dat hoor ik dan wel ;)

ben wel steeds vermoeider ..

Vriendelijk groet. remco
wo, 07/13/2011 - 21:23 Permalink
Paramedic

Hoi Remco, goed dat je bij de tandarts bent geweest. Enne ook nog ander werk.
Dat bultje boven de voortand zou wel eens een fistel kunnen zijn, heeft de tandarts daar nog iets over gezegd ? wat de vergrote lymfeklier betreft, denk ik dat de aap nu uit de mouw komt. Het zou kunnen dat je al lang met ontstekingen rondloopt, die eveneens een aanslag op je weerstand plegen.
De tandarts zal nog wel wat werk aan je hebben denk ik.
za, 07/16/2011 - 01:27 Permalink
Remco19832

Hey,
Ja de tandarts zij dat de ontsteking erg diep zat, hij is nu 4x gedaan (woryrlkanaal behandeling) nu zit hij dicht me wortels waren erg nauw of zoiets ze heeft er nu een medicijn ingedaan en over 6mnd gaat ze.verder de bult is een zachte heuvel geworden tand zit ook los als het weer een bild word moet ik direct langskomen de ontsteking is er nl nog niet geheel uit. heb idd gevraagd of mijn lymfeklier er wat mee te doen kan hebben maar het is de tand naast mijn voor tand en aan de andere zijde van mijn gezicht zij zij dat lymfeklieren er wel door kunnen zwellen maar de lymfekljer die er het meest dicht bij zit dat is die aan de rechte kant en links is gezwollen.

Heb nu een andere huisarts en ben
Gisteren naar huisarts geweest bloed afgenomen hart , bloed druk en longen gecontroleerd. torax röntgenfoto gemaakt en de 28e fotos van me nek
zo, 07/17/2011 - 12:44 Permalink