Bultje op tandvlees bij dochter van 4 jaar

Author:
suusje2512
Posted:
ma, 07/11/2011 - 19:47
http://farm7.static.flickr.com/6009/5927184186_8a82d9639d_m.jpg

Onze dochter heeft opeens een bultje op haar tandvlees. We hadden het nog niet eerder opgemerkt tot vanavond bij het avondeten.

Iemand enig idee wat het is?

En hoe komen we er vanaf?

Groetjes
Debbie
mecánico para …

Wat zou een huisarts kunnen vertellen wat die tandarts met dat bultje in het zicht niet kon bedenken? vervelnd maar waar, die melktand is dood gegaan en heeft een abces veroorzaakt. Nu het zover is komt het moment van de waarheid, die tand moet er uit. Geen antibiotica, geen pusbult doorprikken en niets doen...........nee, die tand moet er gewoon uit hoe vervelend dat ook is. Overigens, met een normale verdoving is sie er in 5 tellen uit. dus wel doen!
di, 07/12/2011 - 21:52 Permalink
suusje2512

Gisteren bij de huisarts geweest, doorgestuurd naar tandarts.

Heb vandaag een afspraak staan om 15.15 uur bij de tandarts.
Hij gaat a.s. vrijdag 4 weken met vakantie, dus ben blij dat we vandaag nog kunnen.

Ik houd jullie op de hoogte.

groetjes
Debbie

@ voorgaande spreker met lastige naam
Ik was een tijd geleden bij de tandarts geweest, niet heel recent. Dit bultje is pas een paar dagen geleden ontstaan.
wo, 07/13/2011 - 10:32 Permalink
suusje2512

Vanmiddag bij de tandarts geweest.

Waarschijnlijk is ze een keer op haar tandje gevallen of gestoten. Er zit inderdaad een ontsteking. De tandarts doet er niets aan. Gaat vanzelf open of weg en de tand zal eerder wisselen. De nieuwe tand zal dan waarschijnlijk wel iets langer op zich laten wachten. Maar het kan allemaal geen kwaad. Gelukkig heeft ze er geen last van.

En toen ik vroeg, komt dit vaker voor bij kleine kinderen, was het antwoord, ja. Pfew...gelukkig.... mijn kind is geen uitzondering hahaha.

Groetjes
Debbie
wo, 07/13/2011 - 20:25 Permalink
suusje2512

Ja, Fietsenmaker, zeg eens....

Waarom moet het tandje er volgens jou wel uit dan? De tandarts heeft me redelijk gerustgesteld, maar door jouw reactie, heb ik zoiets van; wat is er aan de hand? Waarom dan toch eruit, als mijn tandarts zoiets heeft van, het komt allemaal wel goed?

Ik hoor het graag van je.

Groetjes
Debbie
do, 07/14/2011 - 08:03 Permalink
mecánico para …

tja, als het weg gaat heb je een directe verbinding met de Heilige Fluoridorius en daar zou ik gelet op zijn drukke schema niet op rekenen. Dat het kapot gaat en geen last geeft is een waarheid als een koe. Probleem dat het oorzaakje van dat abces de dode tand is. De oorzaak is die val, dat wist ik al. Maar dat abcesje gaat draineren in een fistel, en de aankomende pak 'm beet 2-3 jaar loopt uw dochter met een fistel, een chronische ontsteking waar de oorzaak van bekend is. En ik kan u ook gerust stellen, maar doe dat niet omdat ik weet dat het ook wel vaak mis gaat. dikke lip als uw dochter een weekje op vakantie is......en dan is het niet makkelijk te verdoven.
Kortom, de tandarts stelt u gerust maar laat een ontsteking die evident is en de oorzaak ook van bekend is zitten..........vlamt ie op, dan wordt het antibiotica, di eook niet werken want de oorzaak blijft aanwezig.
Ik word altijd een beetje moe van tandartsen die bij zo'n bultje bang zijn voor hun eigen patienten en ze niet eens doorverwijzen naar iemand die zijn verantwoordelijkheid voor de algehele gezondheid van dat miepje wel neemt.
Let wel, een chronische ontsteking trekt een zware wissel op je afweer, en je hoeft maar naar de kleuterklas te lopen in september en je hebt de 3 maanden erna een permanente snotneus als je niet op let. En die afweer is minder en minder en minder en ineens is het sinterklaas en heeft uw dochter een dikke lip.
Ik hoor dan wel wat u graag wil. waarschijnlijk een extractie met een roesje (sedatie) of een narcose, omdat de tandarts het een beetje eng vind worden..

dat is mijn mening. en na 200 verwezen kinderen met een probleem met zo'n voortandje weet ik ondertussen dat de meeste patienten niet bang waren voor de tandarts maar dat het andersom is
do, 07/14/2011 - 12:49 Permalink
suusje2512

Bedankt voor dit duidelijke verhaal.

Ik ga met mijn man overleggen wat we gaan doen met ons mopje. Je zult inderdaad zien dat ze op vakantie er last van krijgt. En dat willen we ook weer niet.

BTW moet ik terug naar mijn eigen tandarts? Kan ik naar een ander? Mijn eigen tandarts is vanaf vandaag op vakantie. Of, aangezien je het hebt over een roesje (wat ik zou prefereren, om geen angst voor de tandarts te krijgen) moeten we dan naar de kaakchirurg?

Nogmaals bedankt.

Groetjes
Debbie
do, 07/14/2011 - 14:01 Permalink
suusje2512

Laten we het er maar op houden dat ik voor een second opinion ga....

Maar nu wel gesteund met de duidelijkere verkleuring van de tand en het loszitten van de tand.

En ik ben natuurlijk ook wel wat wijzer door dit forum (en voornamelijk fietsenmaker :) ).....(waar internet wel niet goed voor is)

Jullie horen van mij!

BTW ze is inderdaad met haar gezondheid aan het kwakkelen, meer moe en nu had ze ook oorpijn....dus....

Groetjes
Debbie
zo, 07/17/2011 - 21:46 Permalink
suusje2512

Vanmiddag naar de vervangtandarts, heb het probleem uitgelegd.
En inderdaad waarschijnlijk eruit.

We moeten ons mopje daar in ieder geval op voorbereiden. Gelukkig hadden we gisteren na de constatering van het los zitten van de tand, al verteld dat hij eruit gaat, en dat er dan een grote mensen tand voor terugkomt. Nou dat was toch wel al interessant. En vanochtend moest ze toch ook nog wel even wiebelen met de tand.
Bij oma, waar ze vandaag is, heeft ze het ook laten zien.
Dus nu ja, hopen maar dat ze het accepteert van de tandarts.
Oma en opa vertellen haar nu, dat de tandarts het tandje gaat helpen. Meer kunnen we toch niet doen.

Jullie horen wel hoe het is afgelopen vanmiddag.

Groetjes
Debbie
ma, 07/18/2011 - 09:16 Permalink