bultje op het tandvlees

Author:
jaws12345
Posted:
ma, 06/17/2013 - 11:50
Zo'n 10 jaar geleden heb ik een wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan bij één van mijn kiezen (rechtsboven). Deze kies zou volgens mijn tandarts binnenkort moeten worden vervangen door een kroon, mede door het feit dat er nog maar weinig houvast is voor een eventuele nieuwe vulling.

Nu heb ik bij dezelfde kies een bultje (sind 2-3 weken) op het tandvlees zitten, ongeveer 1cm boven de kies zelf. Het bultje is meestal redelijk plat en het ziet er dan uit als een afte, en soms (meestal na het tandenpoetsen) is het bultje wat hoger en voelt dan meer aan als een soort pukkel. Er komt verder geen pus uit, en ik heb geen pijn bij het eten o.i.d.

Ik vraag me af wat dit kan zijn.. een wortelkanaalontsteking zou kunnen.. maar 10 jaar na dato, is dat uberhaupt mogelijk? Bij een fistel zou ik pijn moeten hebben, en dat heb ik dus niet.. Een abces gaat gepaard met pus, maar er komt geen pus uit.


Aangezien ik zelf over 3 weken op vakantie ga, ben ik nogal huiverig om naar de tandarts te moeten gaan voor dit, aangezien ik dan ergens tussen zal moeten worden gepland. Ook ben ik huiverig vanwege het feit dat er nog maar weinig houvast is voor een eventuele vulling.. dan zou mijn tandarts gelijk moeten overgaan op een opbouw voor een kroon.. maar of daar op zo'n korte termijn nog tijd voor vrij gemaakt kan worden??

Wie weet wat dit kan zijn, en wat de tandarts zou kunnen gaan doen (na het maken van de rontgenfoto's :) )