Bultje onder tand

Author:
johannetje2
Posted:
di, 02/09/2010 - 20:12
Hallo!

Sinds vandaag heb ik ongeveer onder mijn 5e tand van mijn ondergebit een klein bultje in de vorm van een puistje.

Het doet best wel zeer, en bij eerste instantie dacht ik dat het ontstoken tandvlees was.

Wie kan mij helpen?
Spiegeltje

Lijkt het hier een beetje op (zie onderste foto)? Een fistel. Dat wil zeggen dat er ergens een ontsteking zit die via de fistel een uitweg naar buiten heeft gezocht. Als deze wordt behandeld verdwijnt de fistel vanzelf. Met de zoekfunctie vindt je hierover meer informatie. Via een rubberen draadje in de fistel en een foto kan de tandarts de plaats van de ontsteking vaststellen. Zie bovenste foto.
Attach
di, 02/09/2010 - 22:00 Permalink
johannetje2

Ik ben nog geen halve maand geleden op bezoek geweest bij de tandarts voor een controle. Er was niks aan de hand.

Ik heb denk ik de zogeheten 'Fistel' op mijn tandvlees. Ongeveer onder de 5e tand van links in mijn ondergebit.

Maar wil je aub een iets duidelijkere foto posten, en hoe valt dit te behandelen?
wo, 02/10/2010 - 14:50 Permalink
Spiegeltje

Ik heb geen duidelijkere foto. Als de tandarts heeft vastgesteld dat sprake is van een fistel zal de tandarts proberen aan de hand van een foto proberen op te sporen waar de ontsteking zit. Vaak een wortelpunt van een tand of kies. Die kan op een heel andere plaats zitten dan waar de fistel zit! Het is mogelijk dat de tandarts e.e.a. over het hoofd heeft gezien. Nu er die fistel zit zal ie er gerichter naar zoeken.

De behandeling bestaat uit het behandelen van die ontsteking. Bijvoorbeeld door een wortelkanaalbehandeling. Als die succesvol is verdwijnt de fistel vanzelf.
do, 02/11/2010 - 10:24 Permalink
Spiegeltje

Zelf behandelen is niet mogelijk. U moet er even de tandarts naar laten kijken om vast te stellen of het een fistel is of toch iets anders.. Waarom denkt u dat u maar 2x per jaar een afspraak kunt maken? Dit is geen grote spoed, maar ook weer niet iets om uit stellen tot de volgende halfjaarlijkse controle.
vr, 02/12/2010 - 22:27 Permalink
johannetje2

De pijn wordt met de dag minder. Wat kan dit betekenen?


De pijn is helemaal verdwenen, en als ik in de spiegel kijk is het totaal verdwenen. Wat kan dit zijn geweest? Misschien een allergische reactie?
do, 02/18/2010 - 09:58 Permalink