bult op verhemelte

Author:
Manon dH
Posted:
za, 09/13/2008 - 14:20
Goedemiddag,
Ik ben net geregistreerd en hoop dat iemand mij kan helpen.
Ik heb al enkele dagen een bult in het midden van mijn verhemelte. Het is zeer pijnlijk als ik er met mijn tong op duw. Eten gaat redelijk, maar harde broodjes zijn momenteel niet echt favoriet.
Ik heb nooit echte problemen gehad met mijn tandvlees of gebit. Tenminste geen rare dingen. Ik ga regelmatig naar de tandarts (2x per jaar) en ik verzorg mijn gebit goed. Ik heb de laatste paar maanden geen klachten gehad en vind het ook heel vreemd dat ik ene een rare zwelling in mijn mond heb. Het zit achter de voortanden ongeveer 1 cm naar het midden toe. Ik heb echter het idee dat de bult iets groter is geworden de laatste 24 uur.
Mijn probleem in deze is ook dat ik momenteel niet in de gelegenheid ben om naar mijn eigen tandarts te gaan omdat ik "niet mobiel" ben (ben herstellende van een operatie).

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat dit is en eventueel een tip kan geven hiermee om te gaan/bestrijden.

Alvast bedankt.
Manon dH

Bedankt voor de tip. Inmiddels is de bult geknapt en is het weer redelijk rustig in mijn mond. Voordat de bult ging knappen was mijn gehele mond pijnlijk. Ik weet nog steeds niet wat het is geweest, maar de klachten zijn weg.

Alvast bedankt voor de reactie.
Gr. Manon
ma, 09/15/2008 - 15:45 Permalink