Brandplek

Author:
Kathleen
Posted:
di, 07/27/2010 - 18:44
Ik heb al langer last van (snel) ontstoken tandvlees en bij mijn laatste bezoek 4 maanden geleden heeft de mondhygieniste mij verteld dat ik helaas een pocket heb tussen mijn achterste kiezen linksboven, naar ik meen van 4 mm.

Alleen heb ik afgelopen vrijdag door te heet eten een flinke brandplek gekregen in mijn mond, precies boven de plek waar deze pocket zit. Hierbij is een heel stuk vel erafgekomen. Het tandvlees/gehemelte voelt nu op die plek glibberig en is erg pijnlijk en voor zover het in de spiegel te zien is lijkt het erg rood.

Behalve de pijn heb ik nu ook het idee dat het gat tussen mijn kiezen linksboven groter is en het tandvlees zwakker dan tussen de kiezen rechtsboven.

Kan het zijn dat de brandplek de pocket erger of zwakker maakt? Is het uberhaupt mogelijk om een dergelijke pocket duidelijk te voelen met de tong? Of zou het kunnen dat het in de afgelopen 4 maanden veel erger is geworden? En wat kan ik nu het beste doen?

Excuses voor het lange verhaal; ik begrijp dat dit vast lang niet zo erg is als wat sommige andere mensen op dit forum helaas moeten doorstaan mbt hun gebit, maar ik maak me toch zorgen. Ik ben pas 24 en heb voor mijn jonge leeftijd al heel veel tandproblemen gehad, dus ik wil alles zo veel mogelijk voorkomen. Helaas is mijn tandartsenpraktijk dicht tot 16 augustus dus ik hoop van harte hier wat advies te vinden.

Bijvoorbaat heel veel dank!
Spiegeltje

Zo lang is uw verhaal niet hoor!

Ik geloof niet dat de brandplek invloed heeft op een pocket (maar ik ben geen tandarts!). Een pocket kun je niet met de tong voelen. Het gaat - simpel gezegd - om de ruimte tussen tandvlees en tand. Dat is alleen door tandarts of mondhygiënist met een sonde (dun spateltje). te bepalen.

Wondjes in de mond genezen doorgaans snel. Als u het echter niet vertrouwt kunt u hiermee ook naar de tandarts.
di, 07/27/2010 - 19:43 Permalink
Kathleen

Bedankt voor het antwoord! Ik heb vandaag toch ook maar even een lokale mondhygiënist gebeld en gevraagd of ik langs mocht komen. Gelukkig mocht dat en heb ik in ieder geval bevestiging gekregen dat mijn tandvlees er op de brandplek na verder heel goed uitziet. Dat was een hele opluchting.

Het slechte nieuws is dat de mondhygiënist er wel van schrok hoe groot de brandplek is (grootte van een muntje) en ook verbaasd was dat het na een week nog steeds zo heftig was.

Nu heb ik extra mondwater meegekregen om het nog beter schoon te houden (Vitis Gingival), en het advies om als het na het weekend niet minder wordt toch langs een tandarts te gaan.

Voorlopig blijf ik dus maar optimistisch, maar het blijft helaas flink pijn doen...
vr, 07/30/2010 - 13:43 Permalink