bovengebit zonder gehemelte

Author:
naomi95
Posted:
ma, 05/13/2013 - 10:29
Bijna 3 maanden geleden zijn al mijn tanden getrokken vanaf dag 1 zat het gebit niet. Het doet pijn en bovendien is het te groot (ik lijk inmiddels op een paard :smt012 ).Er zijn inmiddels al 3 of 4 lagen ingelegt.De tandarts is nu van mening dat ik nu een compleet gebit krijg.Ik draag hem ook niet in want ik word ook gek van het gehemelte Mijn vraag is kan je ook een bovengebit nemen zonder gehemelte en zonder kliksysteem mijn moeder en een goede kennis hebben dat ook die plakken hem zelfs niet
glimglom

hoi, ik kan uiteraard niet beoordelen of het gebit 'niet zit' op een manier dat het echt verkeerd is gemaakt. Ik kan je wel vertellen, dat een gebit op dag 1 na het trekken bij niemand 'zit' en zeer doet het ook bij iedereen, in meer of mindere mate. Langzaamaan gaat dat verbeteren, de wonden helen, de kaak slinkt en er worden laagjes in het gebit gemaakt om door de verandering het gebit en kaak zo goed mogelijk passend op elkaar te laten zijn. Na een maand of wat (bij mij 4,5) krijg je een rebase, het roze deel wordt op maat gemaakt. Dat scheelt al een slok op een borrel qua draagcomfort. En pas na een (klein) jaar krijg je definitieve gebit, omdat dan de meeste 'slink' wel uit je kaak is. Het eerste jaar is geen feestje, en je moet leren met je gebit om te gaan. Plakmiddelen kunnen daarbij helpen.

Dat gehemelte is in het begin erg vervelend, (neigingen tot kokhalzen), maar alles went, echt waar. Tenminste: als je het inhoudt, je moet het wel een kans geven.

Succes, op je vraag of een bovengebit zonder gehemelte en zonder implantaten mogelijk is, heb ik geen antwoord. Wellicht is er een deskundige die daar licht op kan laten schijnen.
ma, 05/13/2013 - 12:06 Permalink
vV

het is heel simpel niet te garanderen dat het werkt. maar 1 manier om daar achter te komen. Dat je 2 mensen kent waar het blijkbaar wel werkt zegt niets, 99 van de 100 (schatting) werkt het gewoon niet bij.
Dus als je ervan uitgaat dat het niet werkt kan je het proberen, wie weet heb je het geluk.
ma, 05/13/2013 - 13:02 Permalink
naomi95

Allereerst dank voor het snelle antwoord .Ik zag dat ik wat typ fouten had gemaakt ..Ik wilde zeggen dat de tandarts het denk ik met mij eens is Want ik krijg een compleet nieuw gebit en mocht hij ook van mening zijn dat zonder gehemelte een slechte keus is tja dan zal ik dus toch weer aan dat rot gehemelte moeten .Ik neem aan dat bij het 2 e gebit het gehemelte kleiner is (?) Ik heb ook 2 randjes waar je stukje kaak voelt /ziet
ma, 05/13/2013 - 14:06 Permalink
Newtan

Garanties krijg je hier niet, behalve dat we ons best doen.
Maar na 3 maanden is een nieuw kunstgebit aanmeten wel beter dan doormodderen met de immediaatprothese.
Zo heet dat eerste noodgebit.

En als het bovengebit lekker blijft 'hangen' aan de kaak, dan is het verhemelte minder storend dan nu.
Maar het blijft natuurlijk altijd een vreemd ding in je mond.

Bij 99% van de mensen is implanteren de enige manier om zonder verhemelteplaat een bovenprothese aan te meten die ook echt blijft zitten. Maar ik zou eerst even met plaat proberen. Is het simpelste. Kun je later nog een stap verder gaan.
ma, 05/13/2013 - 21:55 Permalink