Blootliggende tandhalsen en interdentaal electrisch poetsen

Author:
PatrickBianca
Posted:
ma, 01/05/2009 - 20:52
Wij overwegen een Oral B Professional Care uit de 9900-serie aan te schaffen. Deze biedt zgn. interdentale reiniging, dus ook deels reiniging tussen de tanden. De ovale kop bevat daarom ook naast borstelharen een soort stripjes voor de floss-actie. Maar nu hebben ik en mijn vrouw beiden in enige mate last van teruggetrokken tandvlees en dus liggen de wat zachtere tandhalsen bloot. We vroegen ons af of daarom zo een interdentale electrische tandenborstel wel een verstandige keuze is; beschadigt deze niet de kwetsbare tandhalsen ('krassen')? Zijn we wellicht beter geholpen met een electrische tandenborstel met gewone ronde borstel?

Bedankt voor de reactie alvast!

Met vriendelijke groet,
Patrick
Lieneke

Ik ben ook bang dat die gele lamelletjes niet al te best zijn. Dat ze wat te hard zijn. En of ze echt beter schoonmaken...Ik denk dat het nuttiger is om een OralB van de 8500, 8000 of 7000 serie aan te schaffen en een poetsintructie te laten doen door een mondhygienist. De genoemde borstels reinigen prima en kunnen ook iets tussen de tanden komen.
Denk er wel aan dat een tandenborstel nooit geheel tussen de tanden schoonmaakt: er blijft altijd een interdentaal hulpmiddel (zoals een stoker) nodig.
ma, 01/05/2009 - 21:47 Permalink
PatrickBianca

Dank jullie voor het antwoord. De verschillende opzetstukjes passen tegenwoordig niet meer op alle modellen overigens. Voor de luxe modellen uit de 9900-serie kun je alleen kiezen uit borstels met 'floss-actie' en met 'polijst-actie' voor wittere tanden. Denk dat een eenvoudiger model met een ronde kop en alleen borstelharen een betere keuze is...

Mvg
Patrick
wo, 01/07/2009 - 08:42 Permalink