Blootliggende tandhals

Author:
larizzz
Posted:
wo, 05/20/2020 - 20:01
Hallo,

Al even heb ik een blootliggende tandhals, dit doordat deze tand door mijn beugel naar voren is geduwd. Daarnaast heb ik veel spanning op mijn kaken, ik klem ze of houdt ze juist geforceerd van elkaar.
Nu heb ik de laatste tijd als ik eet een raar gevoel bij deze tand. Het is lastig te omschrijven, het voelt alsof de tand omhoog komt oid. In januari is er nog een foto gemaakt en daar was niks op te zien. Het tandvlees zat , behalve voor, aansluitend aan de tand.
Zou het kunnen dat de tandhals gevoeliger wordt door het klemmen of dat het rare gevoel ontstaat door dat mijn kaken zich dan ontspannen?
Lieneke

Ja, dat kan zeker. Het zou zelfs kunnen dat de wortel steeds verder uit het bot wordt geduwd; buiten je kaaklijn dus. Weet je hoeveel mm er aan teruggetrokken tandvlees was en of dit gemonitord wordt? Heb je nog een nachtbeugel of een draadje? Ga je nog op controle naar de orthodontist? Heb je verstandkiezen die doorkomen? Wellicht heeft nut om je eens te laten verwijzen naar een gnatholoog.
vr, 05/22/2020 - 10:55 Permalink
Fobisch

Bij een kies is het tandvlees zeker 10 mm omhoog en ligt deel tandhals bloot en deel wortels en zit de kies erg los . Ook zit er een ontsteking .Heb sinds kort een nieuwe tandarts en die meent tandhals schoonmaken en kies vast zetten aan de hoektand . Ook wil hij de hals bekleden met composiet Ik vraag me af of dat nog zinvol is aangezien ik in mijn slaap erg knars op die kies ?
za, 05/30/2020 - 14:45 Permalink