Bloederig tandsteen verwijderen

Author:
BangvoordeTA
Posted:
di, 05/24/2011 - 23:53
Hey,

Donderdag moet ik helaas weer naar de tandarts. En ik loop me nu alweer gigantisch zorgen te maken. Eigenlijk heb ik nooit ergens last van gehad. Wel een keer een gaatje. Wat bijzonder slecht gedaan was, half jaar lang mijn tong langs de vulling opengehaald omdat ik niet terug durfde te gaan.

Ik ga altijd zonder ergens last van te hebben naar de tandarts. Sinds een jaar of 3 verwijderd mijn tandarts altijd tandsteen waar hij dan ook een goede 10 minuten mee bezig is (ikzelf zie het nauwelijks). Mijn tandarts loopt zo te hakken en te stoten met dat ding dat ik na afloop van de behandeling onder het bloed zit en ruim 3 weken last van mijn gebit heb.

Ik vraag mij af of dit standaard procedure is of dat dit zo hoort? In mijn omgeving heeft nauwelijks iemand last van tandsteen, laat staan dat het allemaal zo lomp verwijderd wordt.

Mijn tandarts is ook niet voor rede vatbaar, als ik aangeef dat ik altijd last heb na zijn behandelingen krijg ik alleen maar te horen dat ik hem later dankbaar zal zijn en dat ik mij niet aan moet stellen. Bovendien zijn er in mijn omgeving nauwelijks tandartsen te vinden die nog mensen aannemen.

Alvast bedankt.
mecánico para …

Ik heb ook een aantal patienten die dat tandsteen verwijderen vervelend vinden. probleem is inderdaad dat je het nauwelijks ziet als patient maar dat wil niet zeggen dat het er niet zit. Als ie in 10 minuten je hele mond naloopt en dat grondig doet heb je achteraf gezien waarschijnlijk best hard en stevig tandsteen. Ik zelf wissel wel eens af tussen handinstrument en automaat......de meesten gaan met dat automaatding (bij mij Satelec, bij anderen een ander merk) ook niet echt blij naar huis al is het een 100% verbetering tov oude ultrasone instrumenten van vroeger. Het zal altijd zo zijn dat je tandvlees vooraf al ontstoken was en na het tandsteen weghalen is het genezen soms langdurig, zeker als je dan wat te voorzichtig bent met stokers of ragers. Dat anderen er niet veel last van hebben zegt misschien wel meer over hun tandarts dan over de jouwe.
Als behandelaar weet ik dat het gevoelig is en bij sommige mensen heb ik, omdat ze zoveel tandsteen hebben steeds het interval verkort. Elke 3 maanden een beetje en minder nasleep is soms beter te hebben dan elke 6 maanden en veel last.

het behandelen "lomp" noemen is jouw waarneming en wie weet lig je zelf heel moeizaam te doen en wordt de tandarts daar ook niet heel vrolijk van. Iedereen verwacht ten alle tijde van een behandelaar alle maten van vriendelijkheid en inlevend vermogen, maar de eigen inzet valt helemaal weg. Beetje realistischer perspectief maakt dat je als je vraagt om alternatieven, die ook geboden worden.

in elk geval succes. en in het alleruigste geval zoek je in je omgeving een mondhygiënist (en ik zeg je van te voren, die zijn ook niet allemaal even subtiel) en kijk je of dat beter aanspreekt bij je wensen.
wo, 05/25/2011 - 08:14 Permalink
Lieneke

Wat jammer dat uw tandarts u niet beter heeft ingelicht over de bloeding van het tandvlees en het tandsteen. De bloedingen onstaan door tandvleesontsteking. Het is heel goed dat uw tandarts zo goed het tandsteen verwijderd. Zou hij dit niet doen, dan zou u mogelijk een parodontitis ontwikkelen. Zeker als u zelf niet dagelijks tussen de tanden schoonmaakt...(ik weet natuurlijk niet of dat het geval is) Misschien zou u even de zoekfunctie kunnen gebruiken.
wo, 05/25/2011 - 12:42 Permalink
BangvoordeTA

Bedankt voor de antwoorden.

Ik denk dat, omdat ik daar al veel te gespannen lig, dit misschien ook pijn verergert. Hebben jullie tips om dit toch net even wat minder onaangenaam te maken, pijnstillers en/of kalmeringsmiddelen? Ik lig daar echt doodsangsten uit te staan op die behandelstoel, het liefst wordt ik dan ook helemaal platgespoten.
Dat ik vind dat mijn tandarts "lomp" is komt doordat het lijkt alsof hij hakkende bewegingen maakt en ik bloed e.d. door de lucht zie vliegen.
wo, 05/25/2011 - 12:55 Permalink
BangvoordeTA

Nou, over 2 uur moet ik dan weer. Al 5 nachten slecht geslapen en op dit moment weer pijn in al mijn tanden en kiezen (zal de angst wel zijn).

Ik ga voor de laatste keer proberen aan mijn tandarts te vragen of hij iets rustiger aan wilt doen en waar die 4 weken pijn vandaan komt. Doet hij dit opnieuw niet, dan ga ik me uitschrijven en dan zie ik wel verder. Weet iemand een tandarts die wat secuurder te werk gaat en goed omgaat met angstige patiënten in Gouda e.o.?

Ik ga ook even kijken naar een mondhygiëniste om het tussendoor af en toe weg te laten halen.
do, 05/26/2011 - 13:43 Permalink
mecánico para …

Weet iemand een tandarts die wat secuurder te werk gaat

Ik ga ook even kijken naar een mondhygiëniste om het tussendoor af en toe weg te laten halen.


ik blijf erbij, dat bovenste is jouw waarneming/conclusie. grondig weghalen is geen feest, maar iemand die zijn best doet minder secuur noemen omdat het je niet bevalt vind ik tekenend voor je visie op je eigen rol in het geheel.
do, 05/26/2011 - 22:27 Permalink