Bloeden/pijnlijk tandvlees bij poetsen

Author:
flamino9
Posted:
do, 02/06/2014 - 09:35
Hallo,

Ik ben afgelopen december sinds 2 jaar maar eens naar de tandarts geweest. Deze kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk beter moest gaan poetsen en tandenstokers moest gaan gebruiken. Nu heb ik dit braaf opgevolgd. Sinds december gebruik ik tandenstokers en twee weken geleden heb ik een elektrische tandenborstel gekocht omdat dit beter zou zijn.

Sinds ik de elektrische tandenborstel gebruik heb ik veel bloeden tandvlees (vooral bij mijn kiezen, zie foto) en dit doet erg pijn bij het poetsen. Mijn vraag is dan ook, moet ik gewoon doorgaan met poetsen en stopt het dan vanzelf met bloeden of moet ik de tandarts bellen? Ik heb volgende maand sowieso een afspraak staan met de tandarts voor een controle.

Overigens druk ik niet erg hard bij het poetsen. Ik leg de borstel op mijn tanden en druk dan een klein beetje zodat de borstelhaartjes het tandplak onder mijn tandvlees kan weghalen. Kan dit het bloeden veroorzaken? Dit deed ik vroeger namelijk niet echt bewust met het poetsen met een gewone tandenborstel.

Alvast bedankt :)
Attach
Tandenborstelman

Ik ben geen mondhygiënist of tandarts, maar als ik jou was zou ik even stoppen met die electrische tandenborstel en even je tandarts bellen en om advies vragen. Als ik je foto bekijk, dan lijkt je tandvlees ontstoken en dat is in ieder geval niet de bedoeling. Lijkt me dus niet echt slim om door te gaan waar je nu mee bezig bent. Ik zou weer even op de ouderwetse manier gaan poetsen (met een zachte tandenborstel!) en even naar de tandarts gaan om advies te vragen. In ieder geval niet nog een maand blijven doorpoetsen met die electrische tandenborstel!
do, 02/06/2014 - 14:55 Permalink
Lieneke

Dankjewel voor de foto. Mag ik hem alsjeblieft gebruiken bij scholing voor preventieassitenten? Dit is nou een poetstrauma met ontsteking. Jouw poetstechniek met die elektrische borstel gaat behoorlijk fout. Je kunt het beste naar een mondhygiënist voor goede begeleiding. Doordat je tandvlees zwak is door de ontsteking en je daarna fanatiek de borstel erop hebt gezet, is het nu beschadigd geraakt...en zo maak je het van kwaad tot erger. Succes!
do, 02/06/2014 - 23:05 Permalink
flamino9

Hmm, dan zal ik toch maar eens even de tandarts bellen (ze hebben daar ook mondhygiënisten in de praktijk rondlopen geloof ik). Sinds ik weer terug ben gegaan op mijn ouderwetse tandenborstel bloed het ook niet meer en is het niet meer pijnlijk, wel gevoelig.

Foto mag je hebben zolang het voor educatief gebruik is.

Bedankt!
ma, 02/10/2014 - 15:19 Permalink