Bloedend en gevoelig tandvlees op 1 specifieke plek

Author:
Suzanne11
Posted:
wo, 04/24/2019 - 19:10
Sinds ongeveer een weekje heb ik last van mijn tandvlees heel specifiek tussen 2 kiezen linksboven. Echt alleen tussen die kiezen en verder niet. Het is op en af wat gevoelig en het bloed bij het tandenstoken en rageren (wat overigens ook wel gevoelig is). Het leek eerst minder te worden met 2x per dag stokeren, rageren en poetsen, maar het lijkt toch nog niet echt weg te gaan. Ik weet ik dit ongeveer een half jaartje geleden aan de andere kant ook had en dit is toen wel weggegaan.
Is er nog iets dat ik kan doen om ervoor te zorgen dat het weg gaat? Is het een goed teken dat het bloed? Doorgaan met 2x per dag schoonmaken of juist meer of minder? Of toch maar richting de tandarts. Ik heb het momenteel erg druk met stage en zou ook niet voor niets langs willen gaan als het niet nodig blijkt te zijn.

Dit bedacht ik me pas later, maar ik heb inmiddels bijna een maand geleden vullingen gekregen aan mijn 2 achterste kiezen onder, zou dit er iets mee te maken kunnen hebben of moet ik dit zien als puur toeval?
Alvast bedankt!
Lieneke

Het zou kunnen dat de nieuwe vullingen niet goed genoeg zijn afgewerkt en/of dat de ruimte nu groter of juist krapper is dan voorheen. Wellicht kan de tandarts de vullingen even beter polijsten en bekijken of je rager nog wel goed past. Misschien is het nuttig als er (ook) verwezen wordt naar de mondhygienist. Daarnaast...relax...je stress kan ook meespelen.
do, 04/25/2019 - 12:55 Permalink
Suzanne11

Als antwoord op door Lieneke

dankjewel voor je reactie!
Ik zie nu dat ik het niet helemaal duidelijk had opgeschreven, de vulling zijn aan de kiezen in mijn onderkaak, de gevoeligheid in de bovenkaak.
Ik loop bij een mondhygiëniste, daar was 2 maanden geleden nog alles prima en kreeg ik complimenten voor het poetsen en het goed schoonhouden.
Misschien dat een weekendje uitrusten ook wonderen zal doen :) , en anders ga ik inderdaad toch even langs om te laten kijken dan wel door de tandarts dan wel door de mondhygiëniste. Bedankt in ieder geval!
vr, 04/26/2019 - 09:54 Permalink