Blauw tandvlees na opklap

Author:
Bio
Posted:
za, 09/15/2007 - 14:05
Hallo,

Afgelopen donderdag (2 dagen geleden) ben ik langs de kaakchirurg geweest voor een exploratie naar een mogelijk radix factuur. Het gaat om mijn linkervoortand waar een stift+kroon op zit. De kaakchirurg heeft een opklapje gemaakt waarbij mijn tandvlees is losgesneden om te kijken wat er aan de hand was.
Probleem bleek eenvoudig, achter mn kroon zat een randje waar vuil achter kon blijven zitten. Dit heeft hij gelijk gemaakt, gehecht, klaar.

Na de operatie heb ik 0,0 klachten gehad, geen pijn, paar pijnstillers geslikt om kans op infectie te verkleinen. Zo'n 12 uur na de operatie merkte ik op dat de voorkant van mijn tandvlees tussen mijn voortanden blauw (/zwart?) begon te worden ik heb het idee dat het minder wordt. Desalnietemin maak ik mij licht zorgen.

Kan iemand mij uitleggen of dit normaal is na een operatie? Of moet ik contact opnemen met de kaakchirurg?

Alvast dank
Irfan

Beste Bio,

Het is inderdaad necrose geweest van je tandvleespapil, waarschijnlijk doordat de bloedverzoening niet meer op gang kwam. Ik ben ook bang dat de papil niet meer zal aangroeien. Als je er veel esthetisch last van hebt, zou je evt. een tandarts-parodontoloog consulteren, deze heeft er misschien een transplantatie oplossing voor, maar dat zijn volgens mij onzekere behandelingen. Maar de specialist weet er meer vanaf.

Gr. Irfan
ma, 09/17/2007 - 11:12 Permalink