blaren

Author:
cas2008
Posted:
wo, 12/27/2006 - 17:34
hallo ik heb allemaal blaartjes in m'n mond het is zo erg dat ik m'n tande bijna niet kan poetsen watv kan ik hier aan doen heb er wel vaker last van maar het komt steeds weer terug maar nu duurt het wel heel lang voor het weer over is.
mecánico para …

Kan zijn dat je gevoeliger dan anderen bent voor aphten, gelet op je leeftijd (20) kan het zomaarzijn dat moeiigheid en een matige weerstand dit wat heftiger laten doorsuizen.

Een ontsteking aan het tandvlees zelf, blazen en blaren wordt vaak een (a)nug genoemd: een necrotiserende ulceratieve gingivitis aldan niet (acuut). Herkenbaar aan losse velletjes, echte schrijnenend en pijnlijke oppervlakken van de mond en tandvlees dat minder netjes rond en tussen de tanden ligt.

Wat ook zou kunnen, en dat kan alleen jijzelf aangeven, is dat je op een toevallige manier via een intens gelukkig moment met je vriendin een SOA hebt opgelopen. Doet ook erg zeer.

In het eerste geval kan je weinig doen, alleen de kans wat verkleinen door te gaan poetsen met Zendium Classic.

In het tweede geval, goed schoonhouden, poetsen en eventueel ondersteunen met schoondeppen met 1,5% H2O2 (waterstof peroxide) = intensief maar werkt wel.

In het derde geval moet je echt effe de huisarts bellen (en je partner).

succes
wo, 12/27/2006 - 18:35 Permalink
mecánico para …

Je moet eerst weten wat het is voordat je iets adviseren kan. Molkosan is iets uit de wat alternatieve hoek (A Vogel) maar heeft geen structurele werking op voorgenoemd beeld wat Rob20 schetst.
Maar wie weet weekt het plaque goed los en zorgt daarmee voor een schonere mond. Onder het motto baat het niet/schaadt het niet dan maar.
wo, 12/27/2006 - 19:22 Permalink
Chris888

In het eerste geval kan je weinig doen, alleen de kans wat verkleinen door te gaan poetsen met Zendium Classic.

Ik had als tiener om de haverklap aften, totdat ik ging poetsen met Parodontax. Kan toeval zijn, maar misschien toch het proberen waard.
wo, 12/27/2006 - 21:23 Permalink
mecánico para …

oorzaak gevolg, bij aphten moeilijk aan te tonen. er zijn maar weinig goede remedies die bij vrijwel iedereen tegen die aphten helpen. Sommigen roepen Bosbessen sap, andere weer cranberries......blijft behelpen
wo, 12/27/2006 - 21:44 Permalink
Chris888

Ja, die bessen heb ik toen ook geprobeerd. En een bananenkuurtje zelfs (heb daarna jaren geen bananen meer willen eten). En Broxil, en nog een of ander medicinaal spoelwater. Maar alles tevergeefs.
Ik had trouwens nooit: 'allemaal blaren in de mond', maar altijd 1, 2 hooguit 3 tegelijk. Wellicht dus ook sowieso niet vergelijkbaar met wat Rob beschrijft.
wo, 12/27/2006 - 21:53 Permalink
mecánico para …

bij een bananenkuur is het verwijderen van de schillen een pré, net als het over de dag verspreid eten van de de tros.......dus
:smt006
wo, 12/27/2006 - 22:24 Permalink