Blaasje van 1 cm achterin mond

Author:
t0mm1e
Posted:
vr, 02/22/2013 - 21:59
Ik heb al een tijdje iets dat op een blaasje lijkt, achter in de mond, waar de kaak doorloopt. Misschien weet iemand een beter term voor zoiets?

Heb het een een tijd geleden ook even proberen door te prikken, om te kijken of het gewoon iets van een blaar was, maar dat lukte niet, het ging licht bloeden.

Vandaag voelde ik het blaasje weer wat meer, maar het is geen pijnlijk gevoel en ook geen direct gevoel, het is meer dat ik puur voel dat er wat zit dat er niet hoort, verder geen enkele directe last, ik voel het eigenlijk niet.

Ik ben ook al een paar weken wat minder fit, deze week zelfs nog wat futlozer tijdens sporten en dat kan wellicht ook invloed hebben. Aftes spelen ook vaak op als je weerstand wat minder is (heb ik heel sporadisch een een paar keer per jaar last van). Maar toch lijkt me dit niet echt een afte, die 'voelen' anders en zijn meestal klein.

Ik ben niet zo panisch dat het echt iets ernstig is, maar ben benieuwd of hier mensen een vermoeden hebben.
Wellicht dat een kort bezoek aan de tandarts toch verstandig is als het blijft zitten.
In alle gevallen zal ik hier in elk geval uiteindelijk melden hoe het is afgelopen!

Hier drie foto's, de eerste van 9 februari, de twee anderen van vandaag, 22 februari 2013.
Eenvoudig is het niet, met een zaklamp de boel zo verlichten dat het niet overbelicht raakt en dan ook nog enigszins scherpe foto's maken, dus ik hoop dat ze een beetje functioneel zijn :)

http://home.partyflock.nl/thomas/mond/blaasje_20130209t.jpg http://home.partyflock.nl/thomas/mond/blaasje_20130222at.jpg http://home.partyflock.nl/thomas/mond/blaasje_20130222bt.jpg

Klik op de foto's voor een grotere versie.
t0mm1e

Het zou wel eens een spekselkliercyste (ranula) kunnen zijn.

Omdat ik er nu vrijwel geen last van heb, laat ik het denk ik even zo.

Weghalen kan, maar is wat ingrijpender dan een blaar doorprikken.

Mocht ik nog updates hebben laat ik het wel weten. Het is toch handig voor anderen mochten die toevallig met vergelijkbare 'klachten' hier terechtkomen :)
vr, 03/01/2013 - 09:38 Permalink