Blaasje op tandvlees ..verschil aften of virus

Author:
Biancav1
Posted:
za, 07/12/2014 - 09:11
Een goedendag

Sinds 7 dagen heb ik een blaasje op mijn tandvlees zitten.

Men is bezig met het trekken van kiezen en tanden.. waardoor ik al enkele keren helaas antibiotica heb gekregen.
Mijn gestel is namelijk zwak en de ene keer heb ik wel een ontsteking en de andere keer niet.

Een week geleden kreeg ik een kuur van azitromycine voor 3 dagen. Na de eerste pil begon me tandvlees wat te irriteren van me laatste kies .. en deze ben ik dus rustig aan behandelen. Rustig met een zachte borstel poetsen, spoelen en met een wattenstaafje de randen goed aangesmeerd met periodaid tandpasta.. normaal is dat wel de truc.

Helaas werd de pijn erger en voornamelijk de overlaping van boven aan de kies richting kaak. Niet mijn gehele tandvlees maar een gedeelte ervan. Als je het aanraakte deed het zeer alsof het beurs was. ( ik vond het wat vreemd want normaal doet je gehele tandvlees juist heftig zeer bij een ontsteking )

De maandag erop naar de tandarts.. kies was niets mee aan de hand zo op de foto ... en er zat een wit blaasje op een paar minimeter van de rand af op de tandvlees.

HIj dacht aan aften of een virus en zei dat ik dit ws wel eens eerder had gehad. Ik zou het niet weten. Weet wel dat ik eens een doorzichtige blaasje aan de binnen kant van me mond hebt gehad die ik dan wel eens door beet.. maar dit zover ik mij kon herinneren niet.. maar zou best kunnen ..want je let er eigenlijk niet op.. zeker niet als het helemaal achterin is.

Nu is het zo vanwege het trekken dat heel me gezicht pijn uitstraalt naar mijn tanden .. ik heb ook tmd . ( vandaar ook dat bijna alles er nu uit is boven en besloten is om die laatste paar ook eruit te halen over 4 weken )

Nu is het ook zo dat de kies af en toe zuurt van een soort snerpende kiespijn.. heel af en toe.. maar op de foto zelf was niets te zien.. kan dus ook uitstraling zijn.. want ik bemerk ik het ook vanaf me neus naar me mond .. toch wil de tandarts deze niet trekken vanwege het blaasje.

Ik ben dus nu goed ziek ervan... moeite met slikken.. koorts terwijl ik dat nooit heb ..en savonds per ongeluk ook nog eens het blaasje open gestoten.. dus direct gespoeld.

Nu zit ik aan de amoxicline. tandarts is er nl niet.. die is er maandag .. dus huisarts die geen tandarts is maar wel vond dat de boel er slecht uit zag ..had het toch maar weer voor geschreven... ik heb getwijfeld of k het in zou nemen maar doe het maar toch.

Wat is nu het verschil tussen een aften en een virus blaasje.. want ik kan het niet duidelijk vinden... het blaasje is trouwens weer terug gevuld die zelfde avond nog.

het is een wit blaasje met een rode randje.. is het nu een virus of toch een aften en het zit dus een paar minicentimeters boven de rand. Ik poetst die tand overigens niet.. want dat mag dus niet.. het doet zeer als je het aanraakt .. maar spoel het wel met perio aid end.

Wie kan me daarbij iets meer info over geven.. van mij mag die kies er wel uit maar hij durft dat niet vanwege de kans voor nog meer ontstekingen en het zou binnen 10 dagen weg moeten zijn. Blijft het zo door gaan dan moet ik toch terug naar de tandarts.

Desondanks nu dus ziek helaas...
Overigens lijkt mijn tong nu ook grijs te worden aan de kant van waar het zit.. zal met spoelen te maken hebben.
Ik heb voor een schimmel infectie nog wel creme liggen eventueel

Bianca