Biomin tandpasta

Author:
Beugeldraagster
Posted:
do, 05/12/2016 - 08:37
Vandaag via de site van mijn tandarts:

LONDEN – Een tandpasta die niet alleen tanden beschermt, maar ze zelfs weer ‘opbouwt’ door het glazuur te remineraliseren in de uren ná het poetsen. Britse onderzoekers ontwikkelden de BioMin-tandpasta die langzaam mineralen afgeeft, waardoor het tandglazuur deze kan opnemen. De tandpasta is al verkrijgbaar voor mondzorgprofessionals in Groot-Brittannië en ligt eind dit jaar voor consumenten in de winkel.

Ik zou deze tandpasta graag willen proberen, volgens het bericht is deze nu via groothandels in de UK voor mondzorgprofs verkrijgbaar. Hier mondzorgprofs die dit product via UK betrekken en verkopen?
IvorenToren

Is dit spam? Het klinkt behoorlijk als spam. Maar puur voor het geval dit legitiem is... dat zou behoorlijk revolutionair zijn binnen tandverzorging als het zo effectief is als omschreven. Verkoop via tandartsen zecht mij ook niet zo veel. Ik wil onafhankelijke onderzoeken zien.
wo, 05/18/2016 - 16:41 Permalink
IvorenToren

Als antwoord op door Beugeldraagster

De vraag was niet aan jou gericht (met alle respect) maar aan een van de moderators. Dental Tribune zegt mij weinig en is geen wetenschappelijk studie zelf, ze verwijzen er hooguit naar (wat ze ook niet doen). Nog maals, heel goed nieuws als deze tandpasta echt kan doen wat het belooft, maar ik ben niet zozeer sceptisch als vooral voorzichtig (ik wil niet teleurgesteld worden met halve beloftes). Als het heel goed werkt zou je ook verwachten dat ze de werkzame stof "BioMinF" voor licentie aan andere fabrikanten verkopen voor tandpasta's en mondwaters. Daar zit het grote geld in en dat zou de gezondheid van de bevolkig veel meer goed doen en is iets wat je zou verwachten van een stof die zijn claims kan waar maken. Zelf uitsluitend produceren is niet per definitie loze beloftes maar is wel de route die veel bedrijven af leggen met wat niet iets spoectaculair anders doet.

<blockquote>"een tandpasta die door het spin-off bedrijf van professor Hill op de Britse markt is gebracht."</blockquote> Hij heeft dus belangen.
wo, 05/18/2016 - 19:11 Permalink
Beugeldraagster

Als antwoord op door IvorenToren

Dank je wel voor je uitleg Ivoren Toren. Ik ben heel nieuwsgierig naar de tandpasta en ik bestel deze zelf, zodra mogelijk in de UK (Vandaag bericht gehad: "One of our representatives will be back in touch when the product becomes available to order which will be very soon"). En ja, Hill heeft belangen, en goed dat je zo voorzichtig bent. Ik ben gewoon te nieuwsgierig en ga 'm proberen.... En dan nog kan ik er niks over zeggen want ik weet als leek natuurlijk helemaal niet of de tandpasta doet wat nu met veel bombarie wordt verkondigd.
do, 05/19/2016 - 15:08 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Beugeldraagster

Heb tandpasta inderdaad voorbij zien komen...in ieder geval goede reclame campagne dus...meer weet ik er niet van...ik ben vrij sceptisch...eerst zien, dan geloven.
vr, 05/20/2016 - 09:05 Permalink