Biologische breedte geschonden bij plaatsing 2 kronen: wat nu?

Author:
Amd1
Posted:
ma, 01/16/2017 - 21:20
Hopelijk heeft iemand tips voor mij. Ik ben nogal geschrokken en ben nu ten einde raad.

In 2014 en 2015 heb ik door mijn tandarts, waar ik altijd erg tevreden over was, 2 kronen laten plaatsen op 2 kiezen in de bovenkaak. Bij het plaatsen merkte ze op dat de kronen wel erg diep onder het tandvlees kwamen te liggen en ik dus goed moest poetsen en flossen.
Dat doe ik sowieso: ik floss elke dag en poets 2 keer per dag electrisch.

Vrijwel direct kreeg ik last van ontstoken tandvlees bij deze 2 kronen, niet in de rest van mijn mond. Deze ontstekingen kwamen om de zoveel weken terug en kreeg ik vrij makkelijk weg met speciale gel of spoel middelen. Tot een aantal weken geleden. Het tandvlees bij de 2 kroon-kiezen is nu al wekenlang ontstoken, dik, doet ontzettend veel pijn en har bloedt.

Nu zegt mijn tandarts dat het ontstoken tandvlees een consencuentie is omdat bij beide kronen de biologische breedte is geschonden (een term die ik nog nooit had gehoord als leek). Dat betekent dat de kroonrand te diep in het tandvlees is vastgezet en ik daarom een flap operatie met bot correctie moet ondergaan bij haar collega.

Zonder deze operatie aan beide kiezen gaat deze pijn en tandvleesontsteking nooit over. Na even googelen zag ik dat deze operatie moet worden uitgevoerd voordat de kroon geprepareerd wordt.

Ik schrik hier heel erg van. Ik vertrouwde mijn tandarts. Mijn tandarts is ervaren dacht ik, hoe is het mogelijk dat ze bij 2 kiezen de biologische breedte zo heeft kunnen schaden? Zeker omdat ze eerder genoemd heeft dat de kronen wel erg diep onder het tandvlees kwamen te liggen? Had ze me niet voordat de kronen erop gezet waren moeten doorverwijzen om de flap operatie met botcorrectie uit te laten voeren?

En is het misschien beter om de operatie bij een erkend parodontoloog uit te laten voeren?

Graag hoor ik tips, ervaringen. Ik heb zoveel problemen gehad met mijn gebit en was zo blij dat ik eindelijk een fijne tandarts had gevonden... :(