Beweging in ‘stifttand’

Author:
Dominique1979
Posted:
do, 03/19/2020 - 21:24
Hallo,

De 2.1 (voortand) is bij mij een stift met composiet opbouw (ik hoop dat ik de juiste terminologie gebruik). Deze tand is losgegaan en uitgevallen. Vandaag heeft de tandarts een nieuwe stift geplaatst met composiet opbouw. Echter ik heb het gevoel dat deze tand ook wat los zit. Nou weet ik dat natuurlijke tanden ook een beetje ‘los’ zitten voor de bijtfunctie. Kan het zijn dat de stift wat flexibel hoort te zijn om de functie van een natuurlijke tand na te bootsen? Of hoort zo’n tand muurvast te zitten?

Hartelijk dank alvast voor uw antwoord.

Vriendelijke groet, Dominique.
Lieneke

Een tand hoort wat flexibel te zijn, juist om afknappen te voorkomen. Ik weet zelf helaas weinig af van stifttanden...Blijf er in elk geval verder goed van af. Tandartsen worden nu geadviseerd om enkel spoedhulp te leveren...
vr, 03/20/2020 - 11:33 Permalink
Dominique1979

Als antwoord op door Lieneke

Hoi Lieneke,

Bedankt voor je reactie. Ik ben ook zo voorzichtig mogelijk met de stiftand (zoals ik in het topic over flossdraad al zei).
Aangezien de natuurlijke tanden wat beweegbaarheid horen te hebben lijkt het me logisch dat de stifttand (2.1 stift met composiet opbouw) dit ook moet hebben.
Als hij muurvast zou zitten zou hij misschien sneller afknappen. Maar ik ben natuurlijk een leek en vroeg me dus af of iemand die verstand heeft van stifttanden deze vraag zou kunnen beantwoorden.

Nogmaals dank en een fijn weekend! Groetjes Dominique
vr, 03/20/2020 - 17:54 Permalink