Behandeling paradontities

Author:
JS
Posted:
wo, 09/07/2005 - 18:35
In juni is bij mij door een mondhygieniste een pocketstatus opgenomen met als resultaat dat sprake was van pockets, vooral bij de kiezen boven,van 5-6 mm en zelfs ergens 8 mm. Deze moeten worden behandeld. Door omstandigheden kan deze pas eind september plaatsvinden. Ook heb ik uitleg gekregen over poetsen met ragertjes e.d. Intussen ben ik veel beter gaan poetsen en lijkt het tandvlees sterk verbeterd. Het bloed absoluut niet meer bij rageren en poetsen en is mooi rose. Ook wat teruggetrokken helaas. Mijn vragen zijn:

1. Is het tandvlees dan nog wel onstoken en de behandeling nog wel nodig?
2. Indien behandeling nodig is, kan de mondhygieniste er nog wel goed bij omdat het tandvlees veel strakker om de tand zit nu.

Ik verwacht ook extra pijn bij het wroeten onder het tandvlees nu. Het opmeten van de pocketstatus was al behoorlijk pijnlijk.
Lieneke

Goede vragen!!!

De behandeling is naar alle waarschijnlijkheid nog wel nodig: je kan zelf nooit zo'n diepe ruimte onder het tandvlees zelf schoonmaken. Je kan zelf maximaal 2 millimeter onder het tandvlees reinigen door goed te poetsen en te rageren. Dus dan blijft er nog 6 mm pocket over vol plak en tandsteen.

De pocket is ook na goede zelfzorg nog steeds te bereiken. Mondhygienisten hebben dunne instrumenten waardoor ze bijna elke pocket kunnen bereiken en goed schoon kunnen maken.

Dat het tandvlees nu strakker en rozer is, zegt de mondhygienist dat jouw zelfzorg op een goed niveau zit. Dit geeft de behandeling een veel grotere kans van slagen. Vooral blijven doorgaan dus!
wo, 09/07/2005 - 20:58 Permalink
janine cowan

Ik heb ook paradontities, en eind september wordt er begonnen met de behandeling.

Op dit moment heb ik erg veel last van mijn tandvlees, zelfs mijn gehemelte doet zo nu en dan pijn. Is dit normaal? Is het gevaarlijk voor mijn gezondheid? Ik ben bezig om te stoppen met roken. Ik spoel met corsodyl.
do, 08/17/2006 - 14:03 Permalink
Lieneke

Parodontitis kan pijnlijk zijn, vooral de acute vorm.
Het zou gevaarlijk kunnen zijn voor je algemene gezondheid. Er is bijvoorbeeld een relatie tussen parodontitis en hart- en vaatziekten. Of dit een oorzakelijk verband is, is nog niet duidelijk genoeg.
do, 08/17/2006 - 18:56 Permalink
Nettie

bij mij is een pocketstatus waargenomen voorlaatste kies van 8 mm. Laatste kies heb ik niet meer. Komt door trekken van verstandskies. Is hier nog iets aan te doen. Is erg pijnlijk, heb daar ook een abces?? Parodontoloog? En wat zijn de onkosten dan ongeveer??
bedankt.

Nettie
zo, 09/03/2006 - 14:37 Permalink