behalve rager of tandenstoker ook flossdraad gebruiken?

Author:
rixt
Posted:
za, 06/21/2008 - 11:42
Als je, behalve door te poetsen, je gebit tussen tanden en kiezen schoonmaakt met een ragertje of tandenstoker, is dan flossen overbodig of kun je met flossdraad nog op plekken komen waar je op een andere manier niet bij kunt.
Spiegeltje

Van de de drie hulpmiddelen voor interdentale reiniging is de rager het effectiefst, direct gevolgd door de tandenstoker en dan pas flossdraad. Maar als de tanden dicht op elkaar staan en je er met rager of tandenstoker niet goed tussen kan is flossdraad aangewezen. Dus flossen doe je in principe pas als het met ragers/tandenstokers niet lukt. Voor ragers en tandstokers geldt dat je die in allerlei maten kunt krijgen dus veel mensen zullen het dus zonder flossdraad kunnen stellen.

Bij flossen zie je wel dat de draad nog even een stukje meeneemt tussen tandvlees en tand. Maar ook een ragertje pakt nog een klein stukje onder het tandvlees mee. Of dat nou zo'n voordeel is weet ik niet.
za, 06/21/2008 - 12:51 Permalink
Lieneke

...En met een stoker kun je het tandvlees iets aan de kant drukken zodat je ook onder de rand komt...

Ik raad bij jonge mensen/kinderen die veel gaatjes hebben flossdraad aan. Omdat dit door het contactpunt komt (dit is daar waar de tanden contact met elkaar maken, daar net ietsje onder ontstaan gaatjes). Bijkomend voordeel is dat het tandvleespuntje tussen de tanden intact blijft.
za, 06/21/2008 - 13:08 Permalink