beetje last verstandskies

Author:
bertfr
Posted:
zo, 09/28/2008 - 08:32
Bijna een week geleden naar de tandarts geweest.Tandarts zei dat ivm paradonditis mijn verstandskies eigenlijk getrokken moet worden. Hij stelde het nog even uit. Nu heeft hij er vorige week in zitten prikken en sindsdien heb ik wat last van het tandvlees er achter wat. Vooral als ik op het tandvlees er achter druk voel ik het. Ontstoken? Weer naar de tandarts of kan ik wachten tot het overgaat?
Spiegeltje

Parodontitis gaat niet vanzelf over, het is een ontstekingsproces met botafbraak die moet worden behandeld. Als de verstandkies hier een rol speelt, en ook de naastgelegen kies beinvloedt, kan deze verstandskies maar beter meteen worden getrokken. Er is dan eigenlijk geen reden om dan een afwachtende houding aan te nemen. Het trekken kan door de tandarts gebeuren of door de kaakchirurg.
zo, 09/28/2008 - 10:03 Permalink
Spiegeltje

Dat is lastig. Vast staat dat parodontitis , zoals ook andere ontstekingen in het lichaam, een meetbare invloed heeft op allerlei (syteem)functies waaronder de afweer. Dat daarmee ook klachten ontstaan zoals u die heeft is weer een andere zaak. Ik geloof niet dat dit algemeen voorkomt maar het zou kunnen meespelen in een complex van factoren. In ieder geval is ook om deze reden, naast natuurlijk het behoud van tanden en kiezen, het gewenst de parodontitis te behandelen. Net zo goed als andere ontstekingen elders in het lichaam.
zo, 09/28/2008 - 23:19 Permalink